Foto Google Streetview

Warmond – De gemeente Teylingen gaat de Straat ter Leede in Warmond herinrichten. De gemeenteraad heeft hiervoor 315.000 euro beschikbaar gesteld.

De Straat ter Leede is in de tachtiger jaren ingericht nadat daar na de verhuizing van Dekker Hout naar de Veerpolder nieuwe woningen waren gebouwd. De straat is, naast de Gemeentehaven en park Groot Leerust, een van de weinige plekken in Warmond waar men vanuit het dorp bij het water van de Leede kan komen, met uitzicht over het recreatie-eiland Koudenhoorn. Voor de gemeente was dat aanleiding om de Straat ter Leede te betrekken bij de opstelling van de Centrumvisie voor Warmond. Zo werden er aan het eind van de straat in eerste instantie aanlegsteigers voor bootpassanten gepland. Dit plan bleek echter op tegenstand van omwonenden te stuiten, die bang waren dat dit de nodige overlast in deze woonwijk zou veroorzaken. Ook was men bang dat daardoor het vrije uitzicht over het water verloren zou gaan. De gemeente koos er daarna voor om de aanlegsteigers te laten vervallen, maar de straat door een herinrichting wel meer te betrekken bij de nabijgelegen Dorpsstraat. Het daarvoor benodigde geld is daarvoor nu als onderdeel van de Centrumvisie door de gemeenteraad beschikbaar gesteld.

Overigens zullen de bewoners van de Straat ter Leede nauw betrokken worden bij de plannen voor de herinrichting van hun straat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in