Foto: AS Media

Noordwijk – De politie is woensdagavond weer in actie gekomen om het strand te ontruimen. Dat gebeurde omdat er te veel mensen feest aan het vieren waren. Er was sprake van overdadig gebruik van alcohol en lachgas. Het ging om het strand iets ten noorden van de vuurtoren. Bij de ontruiming zijn ook personen aangehouden omdat ze niet naar de politie luisterden. Het is niet de eerste keer dat de politie met veel agenten in actie moet komen. Burgemeester Wendy Verkleij heeft al eerder maatregelen aangekondigd en is met een plan bezig om dit soort ontruimingen te voorkomen.

Er zou een soort festivalsfeer zijn geweest en daarom heeft de politie ingegrepen.

Klik hieronder voor een interview met de paviljoenhouder van B.E.A.C.H. van mediapartner Omroep West.

Klik hier voor het bericht over de verordening.

Het tv-programma de Schaduwgemeenteraad van Bo ging laatste ook over de strandontruiming. Klik hier voor het fragment.

Foto: AS Media
Foto: AS Media

13 REACTIES

 1. Eerder de stranden afsluiten,
  Ondernemers verantwoordelijk stellen.
  18:00 sommeren om Rustig weg te gaan 19:00 iedereen van strand.
  Daarna hekken neerzetten en mensen be boeten .
  In jaren 60/70 van vorige eeuw, was het anders .
  Trad de politie of de Marechaussee Hard op net als nu in Spanje .
  Maar vermoedelijke daders Feestje/rellen, worden nu als slachtoffer behandeld.

  • Je roeptoetert maar wat zonder enig besef… de ondernemers zijn niet verantwoordelijk voor wat er rondom hun paviljoen gebeurd, dit betreft een openbaar strand.

 2. J.w Plug.

  19:00 iedereen van strand, ben jij wel lekker? Hekken neerzetten en mensen be boeten? Jij leeft in het verkeerde land.

 3. Dit pas reclame voor Noordwijk dat houden de gewone mens wel weg nog meer marketing .gewoon die strand tent om 18 uur dicht .En maar denken dat ze een kuur badplaats zijn het trekt alleen maar een hoop lui die de boel op stelten komen zetten .

 4. De jeugd en jongeren hebben zich bijna anderhalf jaar opgesloten voor de kwetsbare ouderen en dat keurig gedaan. Nu er geen gevaar meer is mogen ze niet op het strand een feestje vieren omdat dat teveel herrie is? Erg intolerant en overdreven ingezet vind ik. Er gaan verhalen dat de jeugd geslagen is met knuppels van de politie. De reden is teveel herrie??? Er mag ondertussen niks meer van de regeltjes.

  • Wat zielig toch voor die jongeren, we hebben allemaal te maken met die maatregelen, dat houdt niet in dat je al dan niet onder invloed van drank, pillen en lachgas een vrijbrief hebt om er een klerezooi van te maken

 5. Er was zoals gewoonlijk en ondanks veel drankgebruik een gemoedelijke sfeer, er zijn geen ongeregeldheden. Pas als autoriteiten met veel machtsvertoon knuppels en honden hun punt komen maken creeër je zeer gemakkelijk een opstootje, dit wordt in de landelijke media verkocht als: “Strand ontruimd na ongeregeldheden”. Wat ook opmerkelijk is dat er altijd uit het niets opeens een leger aan komt zetten om de boel met harde hand schoon te vegen, terwijl je in elke drukke winkelstraat van die gele hempjes ziet lopen om bejaarden en kinderen in toom te houden. Er komen er elke week meer bij, laat er dan eerst 2 zich in die drukte begeven die ze aanspreekt of ze hun afval willen opruimen, aanwezig zijn is genoeg. Zo krijg je een geleidelijker effect, maar nee.. ze willen opstootjes veroorzaken om precedent te scheppen om autoriteit en verboden te laten gelden,.dit is zo doorzichtig beleid. Beste Wendy Verkleij, laat u zich niet met zulke zaken in.

 6. Gedurende de middag hadden diverse strandtenteigenaren al in de gaten dat het weer uit de hand zou gaan lopen. De uitbaters hielden elkaar op de hoogte via whatsapp. Er waren reeds vernielingen gepleegd bij het oude ZVN gebouw, daar werd digitaal aangifte van gedaan, Door de uitbaters is diverse keren gebeld en voicemail ingesproken, onder andere bij het hoofd van de BOA’s. Dat was in de middag vanaf drie uur. Er werd gevraagd of er met spoed terug gebeld kon worden, omdat het mis zou gaan op het strand. Helaas is daar niets op terug gehoord. De uitbaters hoorden van alle kanten dat er via social media kanalen werd opgeroepen om te komen rellen op het strand en alle verboden te negeren. Pas nadat een groot deel van de aanwezige jongeren helemaal de weg kwijt was (door drank-, drugs- en ballonnengebruik) wordt er tegen half 12 in de avond pas ingegrepen. Er waren een aantal groepen jongeren uit o.a. Leiden naar het strand gekomen, zij hadden grote tanks met lachgas bij zich. Er is veel te laat ingegrepen en dat is niet te begrijpen.

  Lees meer: BlikOp Noordwijkerhout – Nieuws
  Bron: BlikOp Nederland
  Under Creative Commons License: Attribution No Derivatives

  Bij de jaarwisseling in 2000 zou de gemeente Noordwijk COMMUNICATIE de grootste prioriteit geven.
  In 2021 om 15.00 uur melden, om 23.30 uur actie. Gaat de communicatie nu met de Tam Tam?

 7. De Zwakste schakel : inzet ordediensten ?!
  Schaal dan op via Haaglanden en Leiden .
  Zandvoort- dreiging uit de hand lopen.
  Noordwijk- liep uit de Hand .
  Den Haag – brandkranen los .
  Vraag bijstand uit andere Regio’s?!
  Waar regels zijn , is het voor sommige het moeilijk aan te houden.
  En mede reageerden, kom met oplossingen.

 8. Jo wat hebben ze toch de jeugd het toch slecht die erg hoor .De hele dag op hun nest en dan de hele nacht rotzooi trappen .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in