Strand krijgt grote schoonmaakbeurt

Wethouder Sjaak van den Berg geeft het startsein voor de schoonmaakactie

Noordwijk – Het strand van Noordwijk is weer zwerfafvalvrij. Woensdag deed de Boskalis Beach Clean Up Tour Noordwijk aan.

In strandpaviljoen Koele Costa gaf wethouder Sjaak van den Berg het startsein, waarna zo’n 70 vrijwilligers het strand opruimden. Stichting de Noordzee organiseerde dit jaar voor de zevende maal de schoonmaakactie, met dit jaar extra aandacht voor ballonnen en plastic bestek. In 15 etappes werd het strand door vrijwilligers van Cadzand tot Schiermonnikoog ontdaan van zwerfafval. Donderdag ontmoeten de jutters elkaar in Zandvoort voor een feestelijke afsluiting van de schoonmaakactie.

Het doel van de opruimactie is tweeledig: het strand wordt schoongemaakt en strandbezoekers worden gestimuleerd geen rommel achter te laten. Vorig jaar werd ruim 11.000 kilo afval van de stranden gehaald. Op het Noordwijkse strand was ook een team van maatschappelijk verantwoord ondernemen aanwezig om te jutten.

Een impressie van de Beach Cleanup

1 REACTIE

  1. Wordt het strand elke week schoon gemaakt eerst de ene wethouder nu weer een ander als ze maar op de foto komen .Wat jullie eens moeten doen alle fiets paden in Noordwijk een keer schoon maken en de route borden die hele maal groen zijn er rijden duizenden fietsers door de streek alle fietspaden zijn over groeid van het vuil over hangende takken
    paarden stront als het geregend heeft staan ze onder water je kan wel fietspaden hebben maar je moet ze ook bijhouden elke dag gaar er een veegwagen over de boulevard laat ze een over de fietspaden gaan Daan worden ze zeker 50cm breder kunne mensen weer naast elkaar rijden.Dat strand wordt toch wel schoon gemaakt door van der Putten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in