Foto: archief

Noordwijk – Het nieuws, dat Stichting Duinbehoud die niet blij is met de overwinterende strandpaviljoens, heeft geleid tot vragen in de gemeenteraad.

Raadslid Louis Koppel (GroenLinks) vroeg wethouder Van den Berg of hij met het bestuur van deze stichting wil praten. De wethouder gaf aan, dat hij niet wist van de zorg van de stichting en dat hij zeker met hen contact wil hebben. Het college steunt het overwinteren van de strandpaviljoens, maar het afgeven van de vergunningen hiervoor wordt grotendeels gedaan door het Hoogheemraadschap van Rijnland.

Daarnaast zijn er nieuwe ontwikkelingen, omdat de Nederlandse regering heeft aangegeven, dat alle strandpaviljoens eenmalig de komende winter op de stranden mogen blijven staan. Van den Berg: ,,Dat is een hogere overheid, die meer bepalend is.’’

2 REACTIES

  1. Stichting Duinbehoud hoeft zich geen zorgen te maken, denk niet dat de eigenaren van een strandpaviljoen het risico willen nemen om gedurende de wintermaanden hun paviljoen onverzekerd op het strand te laten staan, dan kan de stichting weer andere spijkers op laag water gaan zoeken

  2. Ik denk dat er geen verzekering die dit wil verzekeren .En nog wat hoeven de bewoners die in de www zitten door de Corona geen ozb te betalen dit jaar . Zou we een mooie geste zijn van deze VVD gemeente.Maar dat zal wel niet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in