Foto: Bries

Noordwijk – Paviljoenhouders in Noordwijk vrezen volgend jaar hun zaak niet meer te mogen opbouwen. Paviljoenhouder Jan van den Berg vroeg donderdag aan de politiek, namens meerdere paviljoenhouders, of de strandpaviljoens deze winter mogen blijven staan net als tijdens de corona-winters.

Van den Berg is namelijk bang dat in het voorjaar de herbouw verboden wordt vanwege te hoge stikstofdepositiewaarden. Elk jaar afbreken en opbouwen zou geen reden meer zijn voor ontheffing. Noordwijk ligt bovendien ingeklemd tussen twee Natura 2000-gebieden. Hij vroeg in de commissie Ruimte donderdag snel een beslissing te nemen over opschorting van de afbouw. In ieder geval voor 1 november.

16 REACTIES

 1. Slim
  .. die ton uitsparen zouden ze graag nog eens willen. En verkapt onroerendgoed voor de kosten van roerend goed. Win win!

 2. Terecht verzoek. De paviljoenhouders hebben tijden de coronacrisis genoeg voor hun kiezen gehad. Deze zomer veel verdiend? Ja…en daar werken ze hard voor. Er is geen mens die zich stoort aan de paviljoens tijdens de herfst en de winter. Gewoon late staan!!

 3. Ik dacht al, welke smoes hebben ze dit jaar om weer te mogen staan van de winter, maar deze slaat nergens op. Waar het om gaat is dat zij vorig jaar mochten staan met de voorwaarde dat bij het opbouwen in 2024 de paviljoens meer richting zee opgebouwd moeten worden, daar hebben ze geen zin in dus vandaar dat ze gewoon willen blijven staan. Kunnen ze ook gelijk 1 februari weer open en de stilte verbreken met niets zeggende muziek.

 4. Nee in de winter geen last maar in de zomer een kleren herrie van de muziek niet bij alle paviljoens maar er zijn er bij die hEt hele jaar de decibel overschrijden er zou door de gemeente gehandhaafd
  worden dus niet . Opruimen die herrie In de winter een vrij strand en rust .

 5. Jammer, dar de meeste paviljoenhouders geen echte Noortukkers meer zijn, maar gladde ondernemers die zelfs de landelijke pers erbij halen en onder het mom van de stikstof-problematiek, hun “paleizen” niet willen afbreken om op deze manier geld te besparen. Het is je reinste bullshit!

 6. En dan die Beach alleen maar last van kijk maar terug met de corona tijd de ene sluiting na de ander . Stel dat de gemeente of rechter hier in meegaat wat we niet hopen dan krijg je het verhaal mogen we open in de winter . Op ruimen die balle tent alleen maar overlast .

 7. Dit soort ondernemers wisten toch allemaal waar ze aan begonnen. In het najaar afbreken en in het voorjaar weer opbouwen. Of hebben ze de regels niet gelezen?? En trouwens die stikstofregels er bij halen is overbodig, net als het niet mogen parkeren in de Zuid, heeft geen enkele waarde. Kijk is naar dat circuit in Zandvoort! Daar zijn alle regels die in een beschermd natuurgebied voor handhaving moeten zorgen met voeten getreden!! En dan nog wat er zijn Paviljoens waar de hele dag diesel generatoren staan te draaien Dat zou dus ook niet mogen. Houtvuren en harde klere muziek ook niet, en o ja, die shovels die de hele dag over het strand rijden ook niet, Even als die dikke auto”s van de paviljoen houders die af en aan rijden. Gemeente hou je poot stijf. En de odwh opdracht geven regelmatig te controleren of de paviljoenhouder de regels wel handhaven. Anders wordt het een vrijgevochten bende op het strand.

  • Die ondernemers willen juist dicht. De boel dichttimmeren en even een wintertje rust. Het scheelt ze zeker een maand werk en erg veel geld als ze ze mogen laten staan. Het zou een idee zijn als ze ieder 10 rugge betalen.. win win! Mooi geld voor de gemeenschap.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in