Eigen beeld stichting4disabled

Noordwijk – Het strand dreigt toch verboden gebied voor de strandrups van de stichting Outdoor4Disabled. Die conclusie trekt het bestuur van de stichting uit een recente briefwisseling tussen het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en de gemeente Noordwijk. Het strand heeft de formele status van openbare weg, maar de strandrups heeft geen kenteken. Er is ook geen mogelijkheid voor een kenteken omdat er nog geen categorie is voor deze bijzondere voertuigen. De door de gemeente Noordwijk afgegeven ontheffing is daarom niets meer waard. Het bestuur van de stichting laat weten ten einde raad te zijn en wellicht te moeten uitwijken naar een andere locatie. Met de strandrups bezorgt de stichting mensen die dat zelf fysiek niet kunnen een rit over het strand. Al drie jaar wordt er gesteggeld door meerdere overheidsinstanties over toestemming om te rijden. De strandrups is namelijk een eigen ontwerp van de stichting.

2 REACTIES

  1. Wat een gezeik hebben die ambtenaren niks anders te doen dan mensen dwars zitten er zijn er zoveel die eigenlijk niet op de weg mogen komen maar er wordt in Nederland nergens meer naar gekeken alleen minder invalide en bejaarden dwars zitten ze geven aan iedereen ontheffingen als er maar geld achter zit hij rijd al jaren totdat er een bijdehante ambtenaar waker werd .Bedankt wij blijven jullie steunen

  2. Wat als er een ongeval met letsel(s) plaatsvind, net als met de zgn Stint in Oss 2018? Situatie is m.i. vergelijkbaar.
    Wie is er verantwoordelijk voor de gevolgen? Onverantwoord, beter ten halve gekeerd dan ten hele verdwaald.
    Nu de status formeel bekend is, zou ik als organisatie ook zeker er niet meer mee rijden. Hoezeer er ook vele vrijwilligers en mee gemoeid zijn en hen die er altijd plezier aan beleefd hebben tijdens een ritje over het Noordwijkse strand.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in