Foto: Tijs van der Hulst. Mathieu met Duif Junior

Warmond – Misschien wel de bekendste duif van Nederland heeft op donderdagochtend vroeg een jonkie gekregen. Strava-duif Mathieu zorgt hiermee voor nageslacht en eigenaar Tijs van der Hulst heeft grootse plannen: “Duif Junior gaat het compleet anders doen”.

Van der Hulst legt uit dat alle 460.000 postduiven in Nederland van zuid naar noord vliegen. “Duif Junior zal als enige duif in Nederland getraind worden om van noord naar zuid te vliegen”. Het doel is om in mei 2022 van Friesland terug naar het hok in Warmond te vliegen. Van der Hulst wil hiermee onderzoeken of dit interessante activiteiten oplevert. Duif Junior wordt voorzien van een GPS-ring en de activiteiten worden geüpload op Strava. Het vliegprogramma van Duif Junior is te volgen via zijn eigen Strava-pagina.

De trainingen worden rustig opgebouwd, Duif Junior zal stap voor stap steeds verder naar het noorden worden weggebracht. “Net uit het ei gekropen en direct een eigen trainingsprogramma. Bij Max Verstappen was immers bij de geboorte ook de route al uitgestippeld”, concludeert Van der Hulst.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in