Man of the match Nick van Staveren.

Noordwijk – Noordwijk heeft in de thuiswedstrijd tegen de Koninklijke AFC met 2-2 gelijkgespeeld, maar het zag er lang naar uit dat zij de kampioen van vorig jaar gingen verslaan.

Trainer Zethof had uit tactische overwegingen een aantal wijzigingen in zijn elftal aangebracht, waardoor Sander Bosma en Denzel James mochten starten ten faveure van Westdijk en Achefay en Le Conge nam de plek van de geblesseerde Oversloot in. Ondanks dit was er in de openingsfase uit een vrije trap dreiging van AFC en wist Ignacio de 0-1 te maken door de bal zo te toucheren dat de keeper van Noordwijk er net niet meer bij kon.

Noordwijk liet zich door deze vroege achterstand niet van de wijs brengen en wist de slag op het middenveld te winnen en creëerde diverse kansen en na weer een vlot lopende aanval van Noordwijk werd de vrijstaande Nick van Staveren bereikt en deze schoot met zijn -chocolade- linkerbeen de bal onhoudbaar achter de verbouwereerde keeper van AFC.

De wedstrijd bleef zich kenmerken door aantrekkelijk aanvallend voetbal van beide kanten met diverse mogelijkheden voor zowel AFC als Noordwijk maar er werd voor rust niet meer gescoord.

De tweede helft was zeker in het eerst half uur volledig voor Noordwijk en door een treffer van captain Wendt kwamen zij dan ook op een terechte 2-1 voorsprong en leek het er lang op dat Noordwijk de overwinning tegen AFC binnen ging slepen, echter door een moment van onoplettendheid in de Noordwijk-defensie wist Belardi de gelijkmakende 2-2- te realiseren.

In de resterende fase van de match waren er kansjes voor beide teams maar gescoord werd er niet meer en voelde het voor Noordwijk toch als een teleurstelling dat er slechts een punt werd behaald tegen AFC, maar het goede nieuws was dat er nu meer balans in het elftal was en dat de toeschouwers hebben genoten van een heerlijke pot voetbal. Dus volop moraal voor de volgende thuiswedstrijd aanstaande zaterdag tegen HHC Hardenberg.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in