Supermarkten willen langer open op zondag

Noordwijk – Alle supermarkten in de gemeente Noordwijk willen langer open blijven op zondagen.

Dat staat in een brief, die door het college van burgemeester en wethouders ontvangen is. De supermarkten Albert Heijn, Dirk, Vomar en Lidl hebben de handen ineengeslagen om het gemeentebestuur te vragen om de openingstijden op de zondagen te verruimen. Volgens hun eigen onderzoek vinden hun klanten het te druk op zondag. De supermarktbezoekers willen graag ook vóór 12:00 uur en/of na 19:00 uur hun boodschappen doen. De verruiming van de openingstijden past volgens de supermarkten ook bij de PR-campagne ‘Tijd om bij te komen in Noordwijk’.

De grootgrutters stellen verder, dat de verruiming van de openingstijden op zondag ‘verbindend werkt en passend is in een badplaats zoals Noordwijk en Noordwijkerhout’. De gemeenteraad moet een oordeel geven over dit verzoek.

5 REACTIES

  1. Ik zie na vijf uur niemand meer naar de Digros gaan het is gewoon belachelijk.Ze zullen wel toestemming krijgen want het is nu betaald parkeren op zondag dus de gemeente profiteerde hier ook nog van .ps Komt dat verzoek niet uit de gemeente want ze zijn gek van parkeren in Noordwijk.Hebben ze dan nooit genoeg er is de hele week al druk mag het een dag rustig zijn en ook nog voor twaalf uur.Wat een gekwijl tijd om bij tekomen moet dat in ee supermarkt laat ons niet lachen .Ik en velen met mijn dat het hele verhaal niet door gaat laten ze het maar op Noordwijk aan zee daar is het toch een bende .

  2. Het gaat toch zeker alleen om de centen verbonden heid anders gaan de klanten naar Leiden laat on niet lachen .Er is geen rustige dag in de week moet het dan op zondag ook nog de hele dag herrie .

  3. Die arme kinderen die er werken, die lange dagen. De mensen willen juist rust van jong tot oud. Dit is geen gezonde ontwikkeling. Willen ze hiermee soms de “verslapering” van dit dorp compenseren? Eenmaal open wordt het ook nooit meer teruggedraaid, bedenk dat goed. Het is een vorm van verstedelijke verloedering met van die avondshops waar de zakken chips en flessen sprite naast de shoarma liggen.

  4. Bijna elke dag zijn ze van 8 tot 20 uur open. Dat is toch ruim voldoende. Ik kan mij de tijd nog wel herinneren dat de winkels van 8 tot 6 open waren, dikwijls op zaterdag tot 5 uur en dan op dinsdag of woensdag middag gesloten evenals op zondag. En toch hadden we voldoende eten en drinken in huis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in