Sarine Alders coördinator Taalhuis Hillegom en Mijs Besseling coördinator VoorleesExpress van de Bibliotheek Bollenstreek

Hillegom – Het taalhuis Hillegom is op zoek naar vrijwilligers. De wachtlijst van het Taalhuis in Hillegom is in de zomerperiode behoorlijk gegroeid. Nu de coronamaatregelen zijn versoepeld en veel mensen hun vaccinaties hebben gehaald durven mensen elkaar weer voorzichtig te ontmoeten. 

Sarine Alders is coördinator van het Taalhuis in Hillegom en ziet dat de vraag naar taalvrijwilligers groeit: “We zijn natuurlijk erg blij dat de mensen die ons nodig hebben ons weer weten te vinden. Je bent in zo’n pandemie natuurlijk toch een beetje bang dat je als Taalhuis uit beeld raakt. Dat is niet het geval. Ieder taalspreekuur in de Bibliotheek is razend druk. Mensen willen weer aan de slag en hopen via het Taalhuis een taalcoach te vinden.” 

“Het is een misverstand dat je een kei in de Nederlandse taal moet zijn om taalvrijwilliger te worden. Juist niet, we zoeken geen mensen die met een rood potlood foutjes willen verbeteren. De meeste deelnemers zitten al op school of hebben een taalopleiding afgerond. Wat zij willen oefenen is juist het spreken. Dus als je het leuk vindt om Hillegommers uit alle wereldstreken te ontmoeten en samen te wandelen of te kletsen, dan ben je precies de taalvrijwilliger die wij zoeken” 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in