Het pompstation (foto: Rose Marie Keijzer)

Warmond – Het Total-tankstation van Jongeneel aan de Herenweg in Warmond kan wellicht verplaatst worden om plaats te maken voor woningbouw.

Omwonenden van het tankstation hebben bij de gemeente Teylingen bezwaar aangetekend tegen de verleende omgevingsvergunning om bij het tankstation ook wasboxen te realiseren. Die zouden in de plaats komen van de winkelruimte van de voormalige fietsenwinkel bij het tankstation. De omwonenden vrezen voor overlast van de wasboxen. Hun bezwaar werd deze week behandeld door de commissie. Daarbij was ook Jongeneel vertegenwoordigd. Hij liet weten dat er nog niet met het bouwen van de wasboxen is begonnen vanwege het verzet tegen de bouw hiervan. Tot verrassing van de bezwaarmakers liet hij weten dat er onlangs een brief naar de gemeente Teylingen is gestuurd waarin wordt voorgesteld om het tankstation te verplaatsen naar een andere locatie en om op de dan vrijkomende grond woningen te realiseren. Voorwaarde daarvoor is wel dat het tankstation zich op een andere locatie in Warmond kan vestigen.

Het is nog niet bekend hoe de gemeente staat tegenover het voorstel van Jongeneel en of er in Warmond een andere locatie gevonden kan worden. Eerder deden ook tankstations in Voorhout en Sassenheim voorstellen voor verplaatsing vanuit woonwijken naar locaties buiten het dorp. Deze voorstellen konden echter niet worden gerealiseerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in