Taskforce huisvesting arbeidsmigranten teleurgesteld in woonvisie Noordwijk

Een van de plekken waar eerder gevraagd werd om arbeidsmigranten te huisvesten.

Noordwijk/Noordwijkerhout/De Zilk – De taskforce huisvesting arbeidsmigranten Holland Rijnland heeft met teleurstelling gereageerd op de nieuwe woonvisie van de gemeente Noordwijk. Tijdens een bijeenkomst dinsdagavond noemde Dennis van der Voort van de taskforce 4000 arbeidsmigranten in de gemeente Noordwijk als opgave voor huisvesting. De taskforce pleit voor huisvesting op fietsafstand van de werklocatie. Al twee jaar zijn ze in gesprek met de gemeente met als resultaat dat er slechts zes zinnen in de nieuwe woonvisie van de gemeente gewijd zijn aan huisvesting van arbeidsmigranten. En dat gaat niet over wonen, maar over handhaving. De taskforce zegt meerdere keren oplossingen voorgesteld te hebben voor tijdelijke huisvesting. De taskforce vraagt de gemeente nu met concrete oplossingen te komen zoals elders in Holland Rijnland. Er ligt een lijst met plekken en nu moet de gemeente doorpakken, vindt de taskforce.

4 REACTIES

  1. Deze gemeente wil alleen maar mensen met geld binnen haar grenzen, gevolg geen sociale woningbouw, geen plaats voor starters

  2. Jammer dat de overheid, ook in Noordwijk (nieuw) het algemeen belang zo verwaarloost. Zou het beter zijn om het college en alle raadsleden van de coalitie spoedzoekers te maken die pas in hun eigen huis terug mogen als er 1000 nieuwe woningen zijn in Nieuw – Noordwijk?

  3. Arbeidsmigranten horen in ieder geval niet thuis in recreatieparken en woonwijken, de overlast is enorm. Een oplossing zou zijn om elk bedrijf waar arbeidsmigranten werken een vergunning te verlenen voor een x aantal arbeidsmigranten in goedgekeurde verblijfsruimte. Verblijf op het bedrijf zelf, mogen alleen daar verblijven als ze bij dat bedrijf werken. Laat het bedrijf aansprakelijk zijn voor de huisvesting van arbeidsmigranten niet het uitzendbureau.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in