Woonunits arbeidsmigranten in Noordwijkerhout

Bollenstreek – Met de gemeenteraadsverkiezingen in het verschiet vraagt de Taskforce Huisvesting Arbeidsmigranten (THA) alle politici in de 13 gemeenten in Holland Rijnland om kleur te bekennen.

THA wil dat er nu echt in regionaal verband werk wordt gemaakt van huisvesting voor arbeidsmigranten. Niet alleen de lusten, maar ook de lasten, aldus de Taskforce. In een manifest stelt THA dat Holland Rijnland niet kan zonder arbeidsmigranten. Ruim 35.000 werken er. Dat brengt een grote regionale verantwoordelijkheid met zich mee, namelijk ervoor zorgen dat aan deze werknemers een fatsoenlijke woonplek wordt geboden, bij voorkeur op fietsafstand van het werk. Volgens Taskforcevoorzitter Dennis van der Voort hebben gesprekken met wethouders en raadsleden tot nu toe echter nauwelijks extra bedden opgeleverd.

Als het aan THA ligt wijzen gemeenten en colleges zo snel mogelijk locaties aan en gaat de markt bouwen.

4 REACTIES

  1. Laat de gemeenten eerst eens bouwlocaties aanwijzen voor “normale” woningbouw. Volgens mij kunnen we er nog wel een paar woonwijken bij hebben in Noordwijk….

  2. Eerst de statushouders, dan de Afghanen met een Nederlands paspoort, dan de arbeidsmigranten en dan pas
    de kinderen van de echte Nederlanders, gaat het lekker in Nederland ? ( schande )

  3. Ik weet ook dat die mensen moeten wonen maar de gene die daar gebruik van maken moeten daar maar voorzorgen .In de zuid liggen nog hele duinen braak waar ze kunnen bouwen .En laat ik dit zeggen we kunnen best zonder arbeid migranten de gene die al jaren een ww hebben maar aan het werk zetten want er lopen er zat die kunnen werken en niet willen geen uitkering .Er zijn nu meer banen dan werkelozen dat is toch te gek voor worden en maar pappen en nat houden .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in