Noordwijk – De kwaliteit van het regiotaxivervoer is flink achteruit gegaan. Er zijn te weinig chauffeurs

Door corona werd er het afgelopen jaar veel minder gebruik gemaakt van deze vervoersvorm. Hierop heeft een aantal chauffeurs besloten, om ander werk te zoeken. Nu de vraag naar de regiotaxi weer toeneemt, zijn er niet voldoende chauffeurs. Hierdoor zijn er langere wachttijden; voortaan moeten gebruikers niet één uur, maar minimaal twee uur van tevoren een regiotaxi reserveren.

De gemeente Noordwijk onderzoekt of lokale alternatieven zoals de Tuktuk en Automaatje een deel van de vraag naar het regiotaxivervoer kunnen opvangen.

3 REACTIES

  1. Bij automaatje kun je 2 werkdagen van te voren bestellen en dan wordt er gekeken of er een vrijwilliger gekoppeld kan worden met de aanvrager.
    En de gemeente gaat nu kijken of deze vrijwilligers het professionele en betaalde werk van de regio taxi kan overnemen.
    Dit laat zien dat de overheid dit niet goed kan aansturen.

  2. De chauffeurs hebben dit niet besloten, meestal is dit geen eigen keuze geweest. Om aan voldoende inkomen te komen ( want minder ritten = minder geld en de rekeningen moeten uiteraard wél betaald worden) vraagt men een aanvulling van het UWV. Het UWV verplicht vervolgens om te solliciteren, dus van een eigen besluit om elders te gaan werken is meestal helemaal geen sprake geweest.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in