Afbeelding Van Egmond Architecten

Noordwijk – De ondernemers Bram Mol en Charles de Boer zijn niet blij. Hun bouwproject ‘Residence van Henegouwen’ loopt tegen de ene na de andere tegenslag aan. Dat is te lezen in een brief, die naar de gemeenteraad is gestuurd.

Zo kregen ze vorig jaar van de gemeente een last onder dwangsom van 20.000 euro opgelegd, vanwege de aanwezigheid van asbest in het huidige (voormalige) Strandhotel en hotel Alwine. Ook al is er volgens Mol en De Boer sprake ‘van een zeer kleine hoeveelheid aanwezige asbest in de gebouwen’. Door de landelijke stikstofproblematiek en vertraging met de omgevingsvergunning kan het oude bouwschema niet meer aangehouden worden. De ondernemers: ,,Door de landelijke regelgeving rond stikstof kunnen wij de beide hotels momenteel niet slopen, anders komt er geen fiat voor de bouw van Residence van Henegouwen. Dit is absurd, maar dat is helaas de situatie. Dit betekent dat er pas een aanvang kan worden gemaakt met de sloop indien de omgevingsvergunning onherroepelijk is.’’

De ondernemers balen ook enorm van PUUR, die vragen stelt over deze bouwkwestie. ,,Deze politieke partij heeft zich al vanaf 2012 telkenmale schuldig gemaakt aan een negatieve ‘framing’ van het project Hotels van Oranje/Residence van Henegouwen. De suggestieve wijze waarop deze zelfde politieke partij nu opnieuw, waarschijnlijk op instigatie van aan deze partij gelieerde omwonenden, al tweemaal schriftelijke vragen heeft ingediend omtrent de onderhavige kwestie, achten wij teleurstellend en lijkt vooral ingegeven vanuit electoraal cliëntelisme.’’

8 REACTIES

  1. Er mogen toch wel vragen gesteld worden mnr van Eeden anders krijgen die grote jongen het voor het zeggen als alles goed geregeld is kan men bouwen Wij moeten ons ook aan de regels houden .

  2. In 2012 waren de plannen dan ook ‘iets’ reusachtiger dan de huidige. Deze heren hebben (begrijperlijkerwijs) landelijk altijd op de vvd gestemd.. deze zijn nu voĺledig gevallen voor het klimaat en stikstofbeleid. Daar hebben ze nu meer last van dan een lokaal afgunstig partijtje waarop ze alle tegenslag projecteren.

  3. Ik denk dat hr. van Edeen aandelen heeft bij dit horeca/hotel bedrijf. Met dit plan schiet de gemeente Noordwijk en de bevolking helemaal niets op dus niet piepen als je aan landelijke wetgeving moet voldoen net als iedere Nederlands staatsburger..Alleen maar EIGEN belang net als die peperdure appartementen die er aan de Boulevard moeten komen. Maar dat interreseert u geen moer, anders reageer je zo niet!!En Fred leg mij even uit wat je bedoelt met die laatste zin, over landelijke politieke partijen en plaatselijke partijen i.v.m. stikstof.

    • Ik leg het al uit in dezelfde zin.. of wilt u soms ontkennen dat de vvd niet keihard D66en GL klimaatbeleid achterna loopt? Dat mag u doen..maar u weet het nu evengoed.

  4. Oke Fred bedankt voor je reactie. Nu ben je duidelijk en je hebt gelijk zo sta ik er ook in! Precies de localo’s laat men opdraven om dat af te dekken.

  5. Ach heren MO BO de winst die u gaat maken op de toekomstige appartementen op de boulevard, zal ruimschoots de lading gaan dekken van het
    project Henegouwen. Trouwens u geeft de schuld aan Puur vergeet niet dat Puur bestaat uit een zeer groot aantal Noordwijkers die zich terecht zorgen maken over het ontwikkelen van de badplaats Noordwijk en ook de wens uitspreken dat het geen beton kolos gaat worden zoals in b.v. Scheveningen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in