Voor het eerst sinds zijn crash tijdens de race van 18 april op het circuit van Assen kreeg coureur Willem Kerkvliet van Race Team Bollenstreek groen licht van de doktoren om weer te mogen rijden. Hij was goed hersteld na zijn sleutelbeen operatie en ook de motor was weer opgeknapt door de monteurs.

Tijdens de OW cup race van zaterdag 3 juni op het circuit van Assen moest Willem dan ook nog even wennen en vertrouwen krijgen. Dit was tijdens de training op vrijdag en de eerste kwalificatie op zaterdag goed te merken. De tweede kwalificatie verliep al een stuk beter en hij wist de motor naar een 23e startplek te rijden. De race begon goed voor het Race Team Bollenstreek, na een aantal stilvallende motoren te hebben ontweken kon Willem naar voren opschuiven. Naar mate de race vorderde bleek dat de conditie van Willem onder zijn crash had geleden. Hij kon dan ook niet meer doen dan de race uitrijden. Het gewenste resultaat bleef hierdoor uit.

De volgende OW cup race zal op 10 juni plaatsvinden op het circuit van Oschersleben in Duitsland. In de tussentijd zal Willem zich gaan richten op het terug krijgen van zijn conditie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in