Noordwijkerhout – Tennisvereniging Boekhorst in Noordwijkerhout is rookvrij. Marjolein Mulder is initiatiefnemer voor dit plan. “Wij willen het goede voorbeeld geven aan alle verenigingen en clubs in deze gemeente, ook onze buren” zegt Mulder wijzend naar voetbalvereniging VVSB. “Kinderen liepen hier bij de tennis soms door walmen rook het clubhuis in, dat kan echt niet meer”.

Wethouder Dennis Salman nam voor de gemeente Noordwijk een rookvrije tegel in ontvangst. “Zien roken doet roken”, aldus Salman. Hij is blij met het besluit van de tennisclub om rookvrij te worden. “Weg met die peuk, sporten en roken in 2022 gaat niet meer samen”.

De gemeente Noordwijk gaat verder werk maken van het rookvrij maken van alle verenigingen in Noordwijk. Salman kon nog niet zeggen wanneer dit moet lukken, maar zegt wel al in gesprek te zijn met de verenigingen.

4 REACTIES

  • Zien drinken doet drinken, waar haal je dat vandaan Andere Jan.
   Drinken is (i.t.t. rook inhaleren) van jongs af aan een natuurlijke behoefte.
   En waarom mag daar op latere leeftijd niet af en toe een alcoholische versnapering bij zitten?
   Maar geen kind heeft in eerste instantie behoefte aan een teug rook in mond/longen.
   Dit is een onnatuurlijke en onnodig overlast gevende handeling met een groot verslavingseffect.
   En dit ontstaat uitsluitend door na-aperij en uitsluitend “hier” geld dus “Zien roken doet roken”.

 1. Ook je eigen interpretatie, gaat mij erom dat als je rookt, in de huidige tijd wordt afgeschilderd als de grootste crimineel, terwijl het roken, snuiven en inhaleren van andere verslavende middelen “moet kunnen” of hoegenaamd niet wordt tegen opgetreden, sigaren/sigarettenwinkel moet de ramen afplakken, en bij de coffeeshops staan ze zelfs tijdens de lockdown in rijen opgesteld, hoe krom kan het zijn

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in