Douwe Amels in actie

Lisse – Op een verregende en verwaaide atletiekbaan in Lisse vond zaterdag de Ter Specke Bokaal (TSB) plaats. Het tegenvallende weer heeft verschillende atleten er echter niet van weerhouden om EK limieten en TSB Records te lopen, te springen en te werpen.

De jaarlijks terugkerende wedstrijd bij Atletiekvereniging De Spartaan werd afgetrapt met het discuswerpen voor de mannen, waarop Ruben Rolvink in zijn laatste poging bijna de 60 meter haalde. Daarmee kwalificeerde hij zich voor de EK onder 20. Later lukte hem dat ook bij het kogelstoten. Rolvink werd hiervoor beloond met de Talent Award. Bij de vrouwen was het kogelstootster Jessica Schilder die haar kogel nog maar eens ruim een meter over de EK onder 23 limiet stootte en daarmee won. Lara Baars bewees dat zij op de goede weg is door nogmaals over de limiet voor deelname aan de Paralympische Spelen te stoten. 

Door de regenval en wind was het voor de hoogspringers bijna onmogelijk om tot grote hoogten te komen. Zelfs Belgisch kampioen Bram Ghuys en Nederlands kampioen Douwe Amels kwamen niet in de buurt van wat ze kunnen. Ook het polsstokspringen had veel last van de weersomstandigheden, waarbij het onderdeel voor de mannen zelfs helemaal geschrapt werd om veiligheidsredenen.  

De atleten op de looponderdelen hadden minder last van het weer, getuige het aantal limieten en records. Op de 200 meter sneuvelde zowel bij de mannen als bij de vrouwen het TSB record aan de hand van Chris Garia en Nargélis Statia. Myrte van der Schoot behaalde op de 400 meter de EK onder 18 limiet, Rick van Riel liep met 1.50.02 een halve seconde onder de EK onder 20 limiet en Diane van Es liep op de 1500 meter een (bijna) 40 jaar oud TSB record aan gort.  

De Ter Specke Bokalen waren voor hordelopers. Zoë Sedney liet zien dat zij nog lang niet uitgegroeid is door WK-finalist Megan Tapper uit Jamaica te verslaan in een prachtige tijd van 13.26 op de 100 meter horden. Hiermee liep zij de limiet voor het EK onder 23, en kruipt ze weer iets verder richting kwalificatie voor de Olympische Spelen. Bij de heren ging de Ter Specke Bokaal voor de tweede keer op rij naar Nick Smidt die met zijn tijd van 50.26 het TSB record verbrak en bewijst in goede vorm te verkeren, waarmee wellicht ook voor hem kwalificatie voor de Olympische Spelen in zicht komt. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in