Foto: Jeroen Duineveld
Lisse – Op Ter Specke in Lisse is zaterdag de traditionele opening van het buitenseizoen van de atletiekkalender, de Ter Specke Bokaal, gehouden.
Nadat in 2020 de wedstrijd niet door kon gaan en in 2021 de wedstrijd ‘achter gesloten deuren’ plaatsvond, kon dit jaar voor het eerst sinds 2019 er weer publiek bij zijn. Zij werden getrakteerd op schitterend voorjaarsweer en heel mooie wedstrijden. Veel atleten zetten hun beste beentje voor en probeerden PR’s te lopen of limieten te behalen voor later dit jaar te houden (jeugd)EK/WK’s.
De bekendste deelnemers waren Anouk Vetter en Emma Oosterwegel, de winnaressen van de zilveren en bronzen medaille op de zevenkamp van de afgelopen Olympische Spelen. Zij deden mee aan de 100m horden, maar moesten de overwinning laten aan Maayke Tjin-A-Lim, die met 12.91 een hele goede tijd neerzette. Wel werd de race gehouden met te veel rugwind, waardoor deze tijd niet als een TerSpeckeBokaalrecord de boeken in ging. Zij werd aan het eind van de dag wel beloond met winst van de Ter Specke Bokaal bij de dames.
Bij de heren ging de winst van de Ter Specke Bokaal naar Jeff Tesselaar. Deze (nog jonge) atleet deed mee aan 3 onderdelen, maar viel vooral op bij het verspringen, dat hij won met een afstand van 7,69, ook dit zou een record voor de Ter Specke Bokaal zijn geweest, maar ook hij had te veel rugwind.
De juniorenprijs (voor atleten onder de 20 jaar) ging naar Ridzerd Punt, die met 2,11 overtuigend het hoogspringen won (hij was de enige atleet die over de 2 meter sprong). De nieuw ingestelde publieksprijs werd een prooi voor Pauline Hondema, die met 6,29m het verspringen won.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in