Foto: René van Dam

Sassenheim – In de uitwedstrijd tegen DVO/Accountor ging de wedstrijd tot 6-6 gelijk op. Daarna nam DVO, nummer 7 van de ranglijst, de wedstrijd over en wist het met veel inzet en een zuiver schot de nummer 1 van de ranglijst te verslaan. TOP kon geen vuist maken en had geen antwoord op het goede en bevlogen spel van DVO. Na een 16-11 ruststand bleef de ploeg van coach Jan Niebeek achter de feiten aanlopen en ondanks wisselingen in de vakken kon de achterstand niet meer worden ingelopen. DVO wist in de laatste minuut maar liefst drie keer te scoren en won geheel verdiend met 28-21. Een zuur verlies dat de ranglijst niet verandert, want TOP blijft op de eerste plaats staan, maar de onderlinge verschillen worden wel kleiner. 

Het goede nieuws was dat Celeste Split wel weer inzetbaar was, zij startte op de bank. De opstelling van TOP was ongewijzigd ten opzichte van de afgelopen drie weken. In een volgepakte sfeervolle sporthal begon DVO heel voortvarend door binnen 3 seconden de eerste goal te scoren. Het antwoord was er al snel van Frank Mostard en Sanne Jousma. Dit was achteraf de enige keer dat TOP een voorsprong had in deze wedstrijd. Tot 6-6 was de wedstrijd in evenwicht, daarna begon de doelpuntenmachine van DVO onder aanvoering van topschutter Gert Jan Meerkerk te lopen. TOP had het verdedigend erg zwaar en was niet in staat zelf goede aanvallen te spelen. Daarbij had de ploeg ook wel pech in de afronding want zeker 4 ballen kwamen weer uit de korf. DVO speelde met veel bezieling en elk doelpunt werd met luid gejuich gevierd. TOP oogde gelaten en liet verdedigend te gemakkelijk veel schoten toe. Het was alleen aanvoerder Mick Snel die zich in scorend opzicht kon onderscheiden, maar er moest teveel van zijn kant komen. In tegenstelling tot veel voorgaande wedstrijden waarin de TOP-dames dominant waren, waren het ditmaal de DVO-dames die met weinig kansen er met rust al 7 hadden gescoord. De kleedkamers werden met 16-11 opgezocht.

Waar normaal gesproken de kracht van TOP ligt om in de tweede helft met een goed (aangepast) plan de wedstrijd te kantelen, lukte dat in deze wedstrijd helemaal niet. Na de fraaie 16-12 van Snel met 1 hand nam DVO het scoren weer over en het verschil werd groter. Het lukte TOP maar niet om in de wedstrijd te komen en zo werd al snel duidelijk dat de wedstrijd verloren zou gaan. Celeste Split was na haar blessure het scoren gelukkig nog niet verleerd en zij kon de laatste 10 minuten nog wel iets aan de score doen, maar deze goals waren onvoldoende. De concentratie was totaal weg in de slotfase en zo kon DVO een ruime en zeer verdiende overwinning boeken. Eindstand 28-21. Een wedstrijd om heel snel te vergeten en ervoor te zorgen dat het vizier weer op scherp staat voor de volgende thuiswedstrijd tegen DOS’46.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in