Noordwijk – De gemeente Noordwijk heeft het terrein van aannemer Verloop aan de Nieuwe Zeeweg gekocht. Dit terrein en het naastgelegen terrein van Admiraal de Witt aan de Schoolstraat zijn in beeld als parkeerterrein. De aankoop van het terrein van Verloop moet nog worden voorgelegd aan de gemeenteraad. De gemeente heeft het over twee percelen aan de Schoolstraat (kop Hoofdstraat). Admiraal de Witt had zijn locatie al verkocht aan een ontwikkelaar die er wil gaan bouwen. Dat bouwplan stuit echter op verzet van de omgeving. De gemeente ziet de twee percelen als oplossing voor een parkeerprobleem op Noordwijk aan Zee als er op de Maarten Kruytstraat en het Jan Kroonsplein gebouwd wordt. Hiervoor was een tijdelijk parkeergarage op het Palaceplein bedacht, maar die zou dan niet meer nodig zijn. De gemeente is nu bezig met een onderzoek om te kijken welke oplossingen er mogelijk zijn. Admiraal de Witt laat weten dat ze gewoon met hun eigen plannen verder gaan, de gemeente had eerder de kans om de grond te verwerven, maar liet die kans lopen.

4 REACTIES

  1. Combineer de projecten. Bouwen en parkeren. Parkeergarage onder de nieuwbouw. Of ga ook bouwen op het Verloop terrein.

  2. Ze zijn in Noordwijk gek van parkeer plaatsen in plaats van huizen zo’n stuk grond krijg je toch ook niet voor niks en zeker niet als je het van een projectontwikkelaar moet kopen en dat voor een winkel straat .Die leeg loopt want de mensen die naar het strand gaan zetten echt hun auto daar niet neer.Dus een parkeer garage onder de grond en daar op mooie huizen twee vliegen in één klap .Ze kunnen hier nog wat leren van Katwijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in