Noordwijk/Sassenheim –  Nog voordat de spelers van VV Noordwijk en SJC konden genieten van de huldiging moest dit weekend gewoon nog worden gespeeld op Hoofdklasse-niveau. Ook Ter Leede moest aan de bak en mag blijven dromen van promotie naar de Derde Divisie.

Ter Leede eiste een hoofdrol op in Ridderkerk tijdens de laatste uitwedstrijd van het seizoen. In de aanloop naar de nacompetitie tankte het vertrouwen met een 5-0 overwinning op RVVH in Ridderkerk. Van den Berg maakte twee goals en had een groot aandeel in de door Jeffrey Bok verzilverde 0-2. De ploeg uit Sassenheim kwam in deze wedstrijd geen moment in de problemen, hoewel het vlak na rust wel wat onder druk kwam te staan. Toen het 0-3 werd was het helemaal klaar en kon de score gemakkelijk uitlopen.

Noordwijk gedraagt zich als terechte kampioen

De tweede plek van Ter Leede geeft recht op het spelen van promotiewedstrijden, maar de kampioen van de zaterdagse Hoofdklasse A is al bekend: VV Noordwijk. Achilles Veen ontving dit weekend de titelhouders met een erehaag van kabouters.

Bijna was de ploeg uit Noord-Brabant onverslaanbaar op eigen terrein. De Noordwijkse kampioenen deden echter hun sportieve plicht en maakten een einde aan de reeks: 0-3.

De eerste helft ging redelijk gelijk op. Noordwijk kon als eerste in de 7e minuut gevaarlijk worden, maar het schot van ongeveer zeven meter werd gekraakt. Op slag van rust maakte Ayden Kuipers (Achilles Veen) een domme overtreding op het middenveld, die de scheidsrechter bestempelde met een rode kaart.

De teams gingen met 0-0 de rust in en in de 58e minuut kwam dan toch de voorsprong voor Noordwijk. Een aanval ‘uit het boekje’ liet Tjeerd Westdijk bij de tweede paal de 0-1 de goal in koppen. Noordwijk speelde daarna de wedstrijd rustig uit. Achilles Veen creëerde nog wel wat kansjes, maar het waren de mannen uit de badplaats die uiteindelijk in de 74e en de 78e minuut de 0-2 en de 0-3 konden maken.

SJC keert terug na doelpuntregen in Rotterdam

Ook de Sint Jeroens Club uit Noordwijk kon als titelhouder beginnen aan het laatste uitduel van dit seizoen. Tegen Leonidas uit Rotterdam werd op zondag 20 mei gewonnen, na een knotsgek en doelpuntrijk duel.

Jeroen Dedel (2x), Rick van Dijk en Jordy Groot zorgden ervoor dat na 33 minuten al een stand van 0-4 op het scorebord stond. Iets voor en iets na de rust wist Leonidas het gat te verkleinen door het maken van twee tegengoals. Voor SJC-speler Van Dijk een reden om er rond de 57e minuut in korte tijd twee tegengoals bij de maken. Het staat dan 2-6.

Dandy Steenvoorden pikt ook een goal mee, waarna de teams op de beurt de stand naar 4 tegen 8 brengen. Aan Tom Broekhuizen de eer om het doelpuntenfestijn af te sluiten, waarna het feest in Noordwijk écht kon losbarsten.

Jeroen Dedel wist tweemaal te scoren. Foto: Johanna Wever.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in