Foto: Rose Marie Keijzer

Sassenheim – De meerderheid van de leden van de raadscommissie Ruimte is tevreden over de wijze waarop de bewoners van Wilhelminalaan, Koningspark en Prins Hendriklaan in Sassenheim zijn betrokken bij de plannen met de kastanjebomen in hun straat.

Een aantal van de kastanjebomen in deze straten verkeert in slechte staat. In enkele gevallen zijn deze bomen daarom al door de gemeente verwijderd. De gemeente heeft toen een participatietraject opgestart om te kijken hoe de meningen lagen over plannen voor handhaving of vervanging van de bomen. Dat leidde aanvankelijk tot nogal wat onvrede onder de inwoners van Sassenheim, omdat de meningen zeer verdeeld bleken te zijn. Volgens wethouder Heleen Hooij (Trilokaal) heeft de gemeente vervolgens het uitgangspunt gehanteerd dat alleen de bewoners van de betreffende straat mochten meepraten over de bomen. Dat heeft er uiteindelijk toe geleid dat de bewoners van de Wilhelminalaan en het Koningspark alle bomen wilden vervangen, terwijl de bewoners van de Prins Hendriklaan een compromis bereikten over het alleen vervangen van de bomen die nu in slechte staat verkeren.

Hoewel het CDA en GroenLinks wel de nodige kritische opmerkingen hadden over de wijze waarop de participatie in dit geval vorm was gegeven, waren donderdag uiteindelijk alle leden van de raadscommissie Ruimte tevreden met het resultaat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in