Teylingen – De gemeente Teylingen is een van de winnaars van de prijsvraag van Rijkswaterstaat voor het opzetten van een Circulair Ambachtscentrum.

Hierbij gaat het om een samenwerking tussen verschillende partijen binnen een gemeente die producten en materialen hoogwaardig willen hergebruiken. Denk bijvoorbeeld aan hergebruik, zoals bij de kringloopwinkels, maar ook aan het opknappen en repareren van spullen en materialen. Behalve voor duurzaamheid, zorgen deze plekken ook voor werkgelegenheid voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en ligt er een mooie kans voor het onderwijs.

Het winnende projectplan van Teylingen is een ‘Circulaire Ambachten Hub’. Verschillende partijen zetten zich samen in om minder spullen en materialen op de afvalhoop te laten belanden. Aangesloten zijn onder andere de Maregroep, Stichting Repair Cafe Teylingen, Onderwijs en Arbeidsmarkt Duin- en Bollenstreek, Bollenstreekhout, De Groene Uitdaging en Circulair Customs. De prijs bestaat uit een geldbedrag van € 50.000,- om de komende twee jaar aan de slag te kunnen gaan.

Dit bedrag wordt verder aangevuld met geld en uren van de aangesloten bedrijven en organisaties. Meer informatie: www.circulairambachtscentrum.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in