Teylingen – De gemeente Teylingen gaat met organisatoren van evenementen en de plaatselijke horeca in gesprek om te komen tot afschaffing van het gebruik van plastic wegwerpbekers.

Een door PvdA-raadslid Paul Witteman opgestelde motie waarin daartoe wordt opgeroepen kan volgende week donderdag rekenen op unanieme steun in de gemeenteraad. Dat bleek maandag tijdens een vergadering van de raadscommissie DEB. De motie roept het college op om in gesprek te gaan met betrokkenen om te komen tot alternatieven voor het gebruik van plastic wegwerpbekers. Witteman ziet graag dat er bij de aanvang van het nieuwe evenementenseizoen in 2020 een afspraak ligt over het verdwijnen van de plastic wegwerpbekers bij evenementen.

Door verschillende commissieleden werden de goede ervaringen genoemd op 3 oktober in Leiden met het afschaffen van het gebruik van plastic wegwerpbekers. Zij hadden geconstateerd dat de stad er daardoor een stuk netter uitzag, en willen dat voorbeeld bij evenementen in Teylingen navolgen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in