Teylingen – De gemeente Teylingen wil per 1 januari 2022 de Ja/Ja-sticker invoeren om de hoeveelheid reclamefolders in de brievenbussen te verminderen. Dat liet wethouder Heleen Hooij woensdag weten na vragen daarover van het PvdA-raadslid Paul Witteman in de raadscommissie DEB.

Al langere tijd wordt vanuit de Teylingse politiek gevraagd om de invoering van de Ja/Ja-sticker. Die zou een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan het terugdringen van de hoeveelheid ongeadresseerd drukwerk in de brievenbussen. Het college van burgemeester en wethouders wilde echter met een besluit daarover wachten totdat een juridische procedure was afgerond die de reclamebranche tegen enkele gemeenten had aangespannen tegen de invoering van de sticker. Vorige week heeft de Hoge Raad bepaald dat de invoering door gemeenten van de Ja/Ja-sticker rechtmatig is. Voor B&W van Teylingen was dat aanleiding om de invoering van de sticker op te pakken. Ongeadresseerd drukwerk mag dan alleen nog maar bezorgd worden in brievenbussen waarop de Ja/Ja-sticker is aangebracht. Volgens wethouder Hooij gaat de invoering van de sticker in goed overleg met de brancheorganisatie van reclamefolders. Overigens blijven de bestaande Ja/Nee- en Nee/Nee-stickers ook na 1 januari gewoon geldig.

De gemeente Teylingen zal binnenkort beginnen met een voorlichtingscampagne over de invoering van de Ja/Ja-sticker. De stickers zullen straks onder andere verkrijgbaar zijn bij het Bestuurscentrum in Voorhout en het Gemeentekantoor in Sassenheim.    

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in