Teylingen – Een door de fracties van PvdA en GroenLinks ingediende motie om te komen tot invoering van een Ja/Ja-sticker in Teylingen zal de komende raadsvergadering door alle partijen gesteund worden.

Op voorstel van beide partijen zal het college van B&W weliswaar een onderzoek onder het digitale burgerpanel Team Teylingen houden om te peilen of er draagvlak is voor de invoering van de Ja/Ja-sticker, maar dat die sticker over enkele maanden ook in Teylingen wordt ingevoerd is nu al zeker. Alle partijen in de Teylingse gemeenteraad zijn namelijk voorstander van de sticker, die is bedoeld om de hoeveelheid reclamefolders te beperken die ongelezen bij het oud papier of in de afvalcontainer belanden. Huis-aan-huisbladen vallen niet onder de Ja/Ja-sticker. De fracties vinden deze bladen belangrijk voor de lokale nieuwsvoorziening.

Momenteel bestaan er al twee stickers: de Ja/Nee-sticker om wel de lokale kranten maar geen reclamefolders te ontvangen, en de Nee/Nee-sticker om allebei te weren uit de brievenbus. Deze stickers blijven gewoon in gebruik. Daar komt straks de Ja/Ja-sticker bij. Wie deze sticker op de brievenbus plakt ontvangt zowel reclamefolders als de lokale kranten. Wie helemaal geen sticker op de brievenbus plakt ontvangt straks dus wel de huis-aan-huisbladen maar geen reclamefolders meer, net als nu al met de Ja/Nee-sticker het geval is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in