Eigen foto doktersdienst

Voorhout – De directeur van de huisartsenpost in Voorhout gaat in gesprek met het college van B&W en de gemeenteraad van Teylingen over de mogelijke sluiting ’s nachts van de post met ingang van 2021.

Wethouder Arno van Kempen (D66) antwoordde dit donderdag tijdens de gemeenteraadsvergadering naar aanleiding van vragen van PvdA-fractievoorzitter Sandra Groenendal over de aangekondigde sluiting. Volgens de wethouder werd ook het college enigszins overvallen door het bericht over de mogelijke sluiting ’s nachts van de huisartsenpost. Van Kempen benadrukte dat er nog geen definitief besluit is genomen over de sluiting, maar dat iedereen nog een zienswijze over het plan kan indienen bij de huisartsenpost. Het uitgangspunt van B&W is dat er weinig voor de patiënten mag veranderen. Volgens hem lijkt het er wel op dat de landelijke normen voor de aanrijtijden gehaald worden als het om de gemeente Teylingen gaat. Ook wees hij erop dat de post ’s avonds en in het weekend gewoon open blijft.

De wethouder liet weten dat ook landelijke instanties zoals het RIVM meekijken of alle normen die aan de bereikbaarheid van de huisartsenpost worden gesteld ook daadwerkelijk gehaald worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in