Teylingen – SchuldHulpMaatje Teylingen heeft voor de jaren 2022 t/m 2024 bij de gemeente Teylingen een subsidie aangevraagd. Het college heeft besloten om SchuldHulpMaatje Teylingen een eenmalige subsidie te verlenen voor de duur van 3 jaar.

SchuldHulpMaatje is een vrijwilligersorganisatie die mensen wil helpen met financiële problemen. De vrijwilligers volgen een opleiding om mensen met schulden zo goed mogelijk te kunnen begeleiden. Als je schulden hebt, helpt het niet als iemand je geld geeft. Wat je dan nodig hebt is goede hulp. Waar SchuldHulpMaatje al actief is, kan iedereen met geldproblemen aankloppen voor gratis hulp van een deskundige en betrouwbare vrijwilliger.

Binnen de begroting van het armoedebudget Teylingen was financiële ruimte om de eenmalige subsidie toe te kennen. De huidige begroting is voor 3 jaar, waarna SchuldHulpMaatje in het laatste jaar zal worden geëvalueerd en zal worden besloten of SchuldHulpMaatje Teylingen als structurele jaarlijkse subsidie in de begroting zal worden opgenomen. Het gaat om een subsidie van rond 8.000,- euro per jaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in