Teylingen: helft coronabesmettingen thuis

Teylingen – De helft van het aantal coronabesmettingen in de gemeente Teylingen doet zich in de thuissituatie voor. Dit maakte burgemeester Carla Breuer woensdag bekend tijdens de vergadering van de raadscommissie DEB.

Woensdag zijn weer acht personen uit de gemeente Teylingen positief getest op het coronavirus. Het totaal aantal positief geteste personen is daarmee op 271 gekomen, waarvan alleen al 71 positief geteste personen uit Teylingen sinds het begin van vorige week. Deze week zijn ook twee inwoners van Teylingen in het ziekenhuis opgenomen vanwege een coronabesmetting.

Aannemelijk is dat tot een week of twee geleden met name jongeren de besmettingen hebben opgelopen en overgedragen, waardoor ouderen nu besmet zijn geraakt. Uit het bron- en contactonderzoek van de GGD Hollands Midden blijkt dat de helft van deze besmettingen zich heeft voorgedaan in de thuissituatie. Volgens burgemeester Breuer zou dit ook aanleiding kunnen zijn om op dit moment geen mensen thuis uit te nodigen. Mocht men toch bij iemand op visite gaan dan is het belangrijk om dat met maximaal drie personen te doen en dan in ieder geval de anderhalve meter afstand tot elkaar in acht te nemen.

1 REACTIE

  1. Het zou beter zijn als we -bijvoorbeeld op basis van postcode zonder letters- weten waar deze besmettingen zijn. Meten=Weten!

    Vandaag +22(!) in Teylingen…waar? welke leeftijdsgroep? Vermoedelijke oorzaak?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in