Wethouder Marlies Volten (tweede van rechts)

Teylingen – De gemeente Teylingen voldoet aan de opdracht van het Rijk om statushouders te huisvesten. Dat liet wethouder Marlies Volten dinsdag weten tijdens de vergadering van de raadscommissie Ruimte.

In tegenstelling tot veel andere gemeenten komt Teylingen niet in de knel wat betreft het aantal te huisvesten statushouders. Volgens wethouder Volten zijn er begin dit jaar goede afspraken met woningcorporatie Stek gemaakt over de huisvesting van de statushouders. Daardoor zijn er nu wat Teylingen betreft geen problemen. “We hebben heel goed samengewerkt met Stek, en daardoor kunnen we aan de opdracht van het Rijk voldoen”, aldus Volten. “Het nemen van extra maatregelen is daarom niet nodig”.

De gemeente Teylingen moet van het Rijk dit jaar 53 statushouders huisvesten. Volgens Volten is er tot en met september al voor 37 statushouders huisvesting geregeld, en zij verwacht dat het gaat lukken om ook voor de overige 16 statushouders huisvesting te regelen. Overigens is de verwachting dat het aantal in 2022 te huisvesten statushouders lager zal liggen, liet Volten weten.

4 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in