Gezinshuis Alas komt in de gemeente Teylingen, waar is niet bekend. Foto: PR/website
Teylingen – Een Teylinger echtpaar is momenteel druk bezig met de voorbereidingen voor een nieuw opvanghuis. Jaap (1983) en Janneke (1985) willen in Gezinshuis Alas een veilig thuis bieden aan hun eigen (pleeg)kinderen, maar ook steun geven aan kwetsbare moeders met jonge kinderen.
Het idee is dat er in het gezinshuis vier appartementen komen. Daar krijgen de moeders professionele begeleiding, zodat ze uiteindelijk zelfstandig voor hun kind kunnen zorgen. De naam ‘Alas’ is niet voor niks gekozen: het is het Spaanse woord voor ‘vleugels’. Volgens de initiatiefnemers omschrijft dit precies hun werkwijze: van ‘op onze vleugels en ‘onder onze vleugels’ naar ‘uitvliegen’.
Met een achtergrond in verpleegkunde en woningbouw gaan Janneke en Jaap zich fulltime richten op de zorg. Momenteel bestaat hun gezin uit zeven personen, waarvan er drie pleegkinderen zijn.
Momenteel wordt nog druk gezocht naar een nieuwbouwkavel in de gemeente Teylingen. Uit privacy overwegingen wordt bewust niet alle informatie gedeeld.  Wie toch op de hoogte wil blijven kan zich via de website inschrijven voor de nieuwsbrief.
Janneke en Jaap worden samen de drijvende kracht achter het gezinshuis. Foto: PR/website
Luister hieronder het gesprek terug dat Nieuwsboulevard-presentatrice Tessa Hielkema had met Janneke, één van de twee initiatiefneemsters van het gezinshuis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in