Teylingen moet lokaal en regionaal inkopen

Archieffoto Andrea Geijteman

Teylingen – Om de lokale en regionale economie te stimuleren dient de gemeente Teylingen haar inkopen zoveel mogelijk lokaal of regionaal te doen.

De Teylingse gemeenteraad heeft donderdag een motie van deze strekking aangenomen. In de motie wordt het college van burgemeester en wethouders opgeroepen om het lokale en regionale bedrijfsleven tijdens de coronacrisis extra te ondersteunen om ook zoveel mogelijk werkgelegenheid te behouden. Als de verwachting is dat er lokaal voldoende kwaliteit geboden kan worden dient een offerteaanvraag in beginsel volledig lokaal te worden gedaan, aldus de motie. Wel dienen daarvoor de voorschriften met betrekking tot aanbestedingen in acht te worden genomen. Als het in te kopen product of de in te kopen dienst lokaal niet in een marktconforme prijs-kwaliteit verhouding aangeboden kan worden, moet de offerteaanvraag regionaal in respectievelijk de regio’s Duin- en Bollenstreek, Holland Rijnland en Haarlem/Haarlemmermeer uitgezet worden. Pas als dit niet mogelijk is wordt nationaal of Europees aanbesteed.

De raad wil dit in ieder geval blijven doen totdat de Teylingse en regionale economie weer op het niveau van eind 2019 zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in