Teylingen – In de Week tegen Eenzaamheid worden er in Teylingen verschillende activiteiten georganiseerd, met de noemer de Week van de Ontmoeting. De gemeente Teylingen werkt hierin samen met Welzijn Teylingen. De gemeente vindt het tegengaan van eenzaamheid een belangrijk punt en gaat hier de komende tijd verder mee aan de slag.

Een opvallende activiteit in Teylingen is bijvoorbeeld het samen koken en eten, georganiseerd door Stichting Welzijn Teylingen in de Spelewey. Eens per maand komt een groep van zo’n 25 enthousiaste deelnemers koken. Na afloop eten de deelnemers de maaltijd samen met buurtbewoners. Ook in de Week van de Ontmoeting vindt deze activiteit plaats. Wethouder Reny Wietsma bracht er begin van deze maand alvast een bezoekje. Wethouder Wietsma: “Dit samen koken en eten is een mooi voorbeeld van elkaar eens op een andere manier ontmoeten. Samen iets doen en ook samen eten verbindt mensen. De gemeente vindt eenzaamheid een belangrijk onderwerp en gaat hier de komende tijd mee aan de slag. Ontmoetingsfuncties zoals bij de Spelewey nemen we zeker mee als manier om samen eenzaamheid aan te pakken.” 

Meer dan een miljoen mensen in Nederland voelen zich erg eenzaam. In Teylingen gaat het om ongeveer 7,7 % van de bevolking van 18 jaar en ouder (gegevens: RIVM, 2020). Eenzaamheid is je niet verbonden voelen. De invloed van eenzaamheid is groot. Zeker als het langdurig aanhoudt, leidt eenzaamheid tot gezondheidsrisico’s, minder mee kunnen doen in de samenleving en het gevoel van tekortschieten. Van donderdag 29 september tot en met donderdag 6 oktober is de Week tegen Eenzaamheid.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in