Sassenheim – De rugbyers van The Bassets speelden zaterdag de streekderby tegen Diok in Leiden. Deze wedstrijd staat sinds jaar en dag garant voor spanning en sensatie, maar daar had het bestuur van Diok dit seizoen geen zin meer in. Zij besloten dit jaar om op een enkeling na bijna een heel buitenlands team in te huren om de kastanjes voor hen uit het vuur te halen. Daardoor hebben ze heel rugby Nederland rechts ingehaald en spijkeren iedere tegenstander makkelijk aan de zegekar. Het werd 55-5.

Dit lijkt onsportief en dat is het volgens The Bassets ook, maar het is in Nederland toegestaan om je als club onbeperkt te versterken met buitenlandse topspelers. Bijna alle clubs, ook The Bassets doen dat op de posities die een club zelf niet in kan vullen. Diok daarentegen wil alle posities dubbel bezet zien en daarmee een gooi doen naar de landstitel, zonder jeugdig talent, eigen vlees en bloed of zelf opgeleide spelers. The Bassets rillen al bij de gedachten het ooit zo te moeten doen, maar gunnen Diok het beste. Alleen tijdens de wedstrijd uiteraard niet. Ze stroopten, misschien wel tegen beter weten in, de mouwen hoog op. Tegen het buitenlands geweld van Diok was echter geen kruid opgewassen.

De teller aan Leidse zijde liep in een ijl tempo op. The Bassets knokten voor wat ze waard waren, maar de einduitslag van 55-5 loog er niet om. Hierdoor zakken The Bassets naar plaats zeven en met nog een wedstrijd te gaan, blijft het billen knijpen. Om straks na de kerst in de kampioenspoule mee te draaien, moeten ze komende zaterdag in eigen huis de nummer laatst met dikke cijfers verslaan en hun concurrenten moeten punten morsen. Het lijkt erop dat The Bassets de beste kaarten in handen hebben ten opzichte van hun concurrenten als zaterdag The Hookers uit Hoek van Holland op bezoek komen. Aftrap 15.00 uur, toegang gratis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in