Bollenstreek – De KNVB bekerwedstrijd tussen V.V. Noordwijk en Sparta Rotterdam op 25 september zal worden bezocht door ruim 80 gasten van het Sparta Genootschap Bollenstreek en ommelanden. In goede samenwerking met het bestuur van de Voetbalvereniging Noordwijk is hiervoor een gedeelte van de overdekte hoofdtribune van het Sportpark Duinwetering gereserveerd. Ook is er voor het Genootschap een “derde helft” in het Sportcafé van het clubgebouw. Daar zal het wedstrijdstrijdverloop worden geanalyseerd door onder meer Bram Marbus (voormalig spitsspeler van Noordwijk én Sparta), Kees Zethof (trainer van Noordwijk), Pieter Vink (vml. internationaal scheidsrechter) en Joop Brand (oud-trainer van Sparta Rotterdam).

Het “Sparta Genootschap Bollenstreek” is opgericht door de Voorhoutse Noordwijker Hans van Berg. Zijn Vader Henk (91) is Erelid, want hij nam de toen 12-jarige Hans in 1970 voor het eerst (achterop de brommer) mee naar het Sparta Stadion “Het Kasteel”. Bij de laatste promotie naar de eredivisie in 2016 hield het Sparta Genootschap Bollenstreek een receptie in een café in Noordwijk Binnen, terwijl de Sparta-vlag hoog boven aan de monumentale toren van de Oude Jeroenskerk wapperde. Andere activiteiten van Het Genootschap zijn het maken van busreizen naar thuiswedstrijden van Sparta en het bekijken van wedstrijden in cafés, met analyses en lezingen van voormalig spelers/trainers van de Kasteelclub.

De activiteiten zijn toegankelijk voor alle voetballiefhebbers, die Sparta Rotterdam een goed hart toedragen. Meer informatie valt te vinden op de website sparta-bollenstreek.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in