Tien Bollenstreekscouts naar World Scout Jamboree VS

Bollenstreek – 105 scouts uit Zuid-Holland vertrekken in 2019 naar Amerika om deel te nemen aan de World Scout Jamboree, het grootste internationale Scoutingkamp ter wereld dat eens in de vier jaar wordt georganiseerd. Hier komen ruim 40.000 scouts uit 150 verschillende landen samen voor een onvergetelijke ervaring.

Onder hen zeven jeugddeelnemers en drie vrijwilligers uit Hillegom, Lisse en Noordwijkerhout. In totaal gaan er bijna 700 jeugddeelnemers naar de World Scout Jamboree. Samen met 450 vrijwilligers vormen zij de Nederlandse afvaardiging. Alle jeugddeelnemers zijn ingedeeld in 19 troepen.

De komende anderhalf jaar gebruiken de scouts om zich voor te bereiden op de reis. Tijdens de World Scout Jamboree kamperen scouts uit de hele wereld op hetzelfde terrein, leren ze elkaar kennen en maken ze kennis met elkaars culturen, gewoontes en gebruiken.

1 REACTIE

  1. Dit bericht klopt niet. Er gaan namelijk meer mensen uit de bollenstreek naar de Wereld Jamboree. Alleen al van de Lisser Kaninefaten gaan er 10 mensen heen. ( 7 deelnemers en 3 vrijwilligers ). Dus er zijn er veel meer uit de regio.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in