Sassenheim – De 69-jarige man uit Alkmaar die in Sassenheim met een minderjarig meisje af wilde spreken, moet tien maanden de gevangenis in. Ook moet hij een tbs-behandeling krijgen. Dat heeft de Haagse rechtbank dinsdag besloten.

De 69-jarige Andre K. werd ontmaskerd door het televisieprogramma Undercover in Nederland. Het programma had een fictief account aangemaakt, waarbij de redactie zich voordeed als de 15-jarige Bente. De man had seksueel getinte berichten en naaktfoto’s van zichzelf naar het fictieve meisje gestuurd. Daarnaast had hij aangestuurd op een ontmoeting om seks met haar te hebben.

De man uit Alkmaar werd op het station van Sassenheim aangehouden door agenten. Hij had naar de date een plastic tasje meegenomen met onder meer een lingeriesetje, een dildo, een condoom en massageolie.

De rechtbank neemt het K. kwalijk dat hij enkel oog heeft gehad voor het bevredigen van zijn eigen lusten en niet heeft gedacht aan de schade die hij daarmee zou toebrengen aan een minderjarig meisje. Omdat de man eerder al is veroordeeld voor het bezit van kinderporno en hij niet gemotiveerd is om uit zichzelf in behandeling te gaan heeft de rechtbank hem naast de gevangenisstraf van tien maanden ook een tbs-behandeling opgelegd. (bericht van mediapartner Omroep West)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in