Noordwijk/Noordwijkerhout – Er is voldoende tijd voor een referendum over de fusie. Dat meldt het ministerie van Binnenlandse Zaken aan referendumindiener Raymond Salman. Het ministerie schrijft volgens Salman: ‘indien de rechter besluit dat het inleidend verzoek voor een referendum onterecht door de gemeenteraad zou zijn afgewezen, dan bestaat er in de periode tot parlementaire behandeling van het wetsvoorstel voldoende mogelijkheid voor de gemeente Noordwijk om een referendum te organiseren.’ Een verzoek voor een referendum werd door de gemeenteraad en een bezwaarcommissie eerder afgewezen.

3 REACTIES

  • Grootste onzin, kijk eens vooruit en niet achteruit. Focus je op de nieuwe gemeente en doe niet alsof het einde van de wereld nabij is, enkel twee gemeenten die gaan fuseren, meer niet. Noordwijk blijft Noordwijk, en Noordwijkerhout blijft (gelukkig) Noordwijkerhout.

 1. Over fusie beslist het Parlement; en het Parlement alleen. Dat wordt bepaald door niemand minder dan de Grondwet, en is dus geen futiliteit.

  Een besluit is pas een besluit als het is genomen; en pas als het is genomen kan er gevolg aan worden gegeven.

  Doordat men met de fusie al is begonnen, holt men dus het grondwettelijk recht van het Parlement uit.

  De democratische toetsing dient volwaardig te zijn, en ruim baan te krijgen. En hetzelfde geldt voor de rechtstatelijke toetsing door de bestuursrechter.

  Laten wij vertrouwen houden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in