Noordwijkerhout – Het heeft er alle schijn van, dat de gemeenteraad er voor kiest om een tijdelijke hal te plaatsen bij De Schelft. Dat bleek woensdagavond tijdens een commissievergadering. Deze hal kan dan een aantal jaren gebruikt worden door Noordwijkerhoutse(sport)verenigingen, totdat een nieuwe hal is gebouwd. 

Veel geld investeren in het weer heropenen van het huidige zwembad, dat door inbraak en diefstal te lijden heeft aan tonnen euro’s aan schade en vermiste spullen; dat lijkt een meerderheid van de politieke partijen niet te zien zitten. 

Maar de politici willen graag, dat er op de huidige plek van De Schelft een multifunctionele hal komt, geschikt voor sport- en culturele activiteiten. En ook hebben velen de wens voor de terugkeer van een basaal zwembad; alleen een 25 meter bad, met zes banen en een beweegbare vloer. Waarbij de huidige bezettingscijfers flink omhoog moeten gaan. Wethouder Sjaak van den Berg wees er op, dat deze wens vele tonnen euro’s per jaar extra gaat kosten. Volgende week wordt nog een extra vergadering ingelast, om alle technische en financiële details van de komst van een zwembad door te nemen. Het is nog onduidelijk of die raadsbijeenkomst openbaar wordt of in beslotenheid zal plaatsvinden. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in