Wethouder Roberto ter Hark opent parkeerplaats met Arjan van de Akker van de Noordwijkse ondernemersvereniging, Maarten van den Berg van de Winkeliersvereniging Hoofdstraat en de aannemer.

Noordwijk – De tijdelijke parkeerplaats aan de Schoolstraat/Nieuwe Zeeweg is vrijdagmiddag geopend door wethouder Roberto ter Hark van Noordwijk. De parkeerplaats, die voor een periode van vijf jaar ruimte biedt aan zo´n 150 auto’s, is hard nodig. De parkeerplaats helpt de parkeerdruk te verlichten in het drukke Noordwijk aan Zee.

De realisatie heeft de gemeente 2,3 miljoen euro gekost.  Met de aangekochte gronden heeft de gemeente volgens het bestuur ‘de goedkoopste manier’ gevonden ‘om rond de Hoofdstraat 150 parkeerplaatsen te realiseren’. De betaalautomaten voor de parkeerplaats worden pas over vier dagen geplaatst. De parkeerplaats is al wel te gebruiken, volgens ter Hark zal er niet gecontroleerd worden in de vier dagen tot de automaten er staan.

17 REACTIES

 1. Met die 2,3 miljoen, zou een flinke parkeerplaats met gratis OV elders een betere oplossing zijn geweest. Nu blijft dit bestuur “Blik’ aan te trekken en zou op deze plek het met spoed de veel gevraagde sociale bouw gerealiseerd kunnen worden.

  • Waar kan je een flinke parkeerplaats vinden? en OV moet al jarenlang geld bij, belangstelling voor OV is minimaal, zie de lege bussen. Grond is uiteindelijk toch bestemd voor (sociale)woningbouw…… !

  • Noordwijk==== een geld verslindend dorp , en tot overmaat van ramp word Noordwijkerhout er ook bij betrokken,

 2. Prima ontwikkeling! Een investering, die zich terug verdient en uiteindelijk zal leiden tot extra sociale woningbouw. Win-win.

  • Beste Jaap de Moor, u heeft toch niet de illusie dat er op deze grond ooit sociale woningbouw gerealiseerd gaat worden? Op deze duuroord grond worden in de toekomst huizen gebouwd die voor de meerderheid van de Noordwijkse bevolking onbetaalbaar zullen zijn. ( tenzij ze lang genoeg wachten met bouwen en de meerderheid uit miljonairs bestaat😉)

   • De tijd zal het leren, maar grond is aangekocht om oa ook sociaal te bouwen, dus om nu al aan te geven dat eea niet wordt uitgevoerd is gebaseerd op aannames, maar geeft wel aan dat het vertrouwen in de politiek totaal zoek is en terecht!

    • De Noordwijkse politiek en afspraken nakomen🤭. Na de parkeertermijn van 5 jaar zitten er weer andere koppies in het college ( mogen we hopen) en deze vegen met het grootste gemak eerder gemaakte plannen of afspraken in de Duuroord zee.

 3. Als de gemeente de parkeerplaats op de Maarten Kruytstraat 12 maanden langer open had gehouden, hadden zij 12 maanden parkeergelden kunnen ontvangen. Zij hadden dan geen geld hoeven uit te geven voor balken plaatsen, balken weghalen. Bloembakken neerzetten. Banken neerzetten. Buiten al deze gemiste gelden, heeft het ook een hoop ergernis bij omwonenden bezorgd. Waar zelfs de gemeentelijke partijen het over shame plekken had. Nou de shame plek is wederom terug, een grote zandbak waar ook de hond wordt uitgelaten. Er is gras gezaaid,maar door de droogte zullen ook deze zaden niet tot zijn recht komen, of de gemeente moet hier gaan sproeien.

 4. Als ik het goed lees en even reken dan kost dit parkeerterrein de inwoners van het Duuroord € 2,3 miljoen voor het Admiraal perceel € 2,7 miljoen voor het verloop perceel en € 2,3 miljoen om het parkeerterrein te realiseren. € 7,3 miljoen in totaal🤫. Ben erg benieuwd welke bouwplannen dit bedrag in de toekomst gaan terugverdienen.

 5. Mnr de Moor ik had u hoger in ingeschat maar nu ga ik echt twijfelen die grond is zo duur daar zullen wel appartementen van een ton of 7 komen want het is wel een kuuroord ?…..?

 6. Meneer Duivenvoorde u heeft echt onder een steen gelegen wat de inbreng van gelden met de fusie was. De Noordwijkers hebben 4x zoveel in de algemene reserve gehad dan de houters!
  Maar over uitgaven gesproken laat ik noemen een grote dure schelft voor 3 dagen carnaval. Een tijdelijk schelft die amper wordt gebruikt 2 mio, een tweede overbodig zwembad a 6 mio met onderhoud per jaar van 800k, 650k inhalen achterstallig groen onderhoud in Noordwijkerhout….. zal ik nog ff door gaan?

 7. Welles Nietes, de fusie is er, dus stop nu aan beide kanten met dat gezanik, er verandert niets door, zonde van de energie!

  • Gewoon weer terug naar twee gemeentes. Geen irritatie meer over en weer, twee gemeenteraden, eigen beslissingen, geen kuuroordhoofdpijn voor Noordwijkerhout, enz., enz.

 8. Je kan beter wat nuttigs van het geld kopen dan hrt met 11% inflatie laten verdampen. Over 5 jaar is deze grond dus ca 60% goedkoper. Dus sociale bouw is dan haalbaar en ondertussen parkeergelden. Win win.

 9. Andere Jan, Bronsgeest is ooit lang geleden ook aangekocht om oa sociale woningen te bouwen. Vele jaren verder…. Geen huis te zien!!!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in