Noordwijkerhout – De gemeenteraad wil een tijdelijke hal hebben voor de gebruikers van De Schelft. Het zwembad wordt niet heel gauw geopend; het ziet er naar uit dat het huidige zwembad gesloopt wordt. De raad lijkt wel voorstander van de komst van een nieuw wedstrijdzwembad.

Dat bleek woensdagavond tijdens een vergadering van de commissie Welzijn. Alle politieke partijen willen een tijdelijke hal voor de sport- en culturele verenigingen van Noordwijkerhout. De tijdelijke hal wordt wel wat kleiner dan de oude sporthal, maar zal ook geschikt zijn voor de carnavalsvereniging. Over drie tot vijf jaar moet er dan een compleet nieuwe ‘multifunctionele accommodatie’ voor in de plaats komen, aldus wethouder Sjaak van den Berg.

Hij liet weten over het zwembad, dat dit gesloopt wordt, zodra de gemeenteraad hier het geld voor reserveert. Heropenen zit er niet in: ,,600.000 euro voor een tijdelijke heropening van het zwembad is een bedrag dat we niet gedekt krijgen. Het dak is lek en er zit asbest in het dak. Dat zwembad zoals het er staat, is geen haalbare kaart meer om er verder mee aan de slag te gaan.’’ De wethouder laat nog weten, hoeveel de kosten zullen zijn voor de bouw van de multifunctionele accommodatie en het nieuwe zwembad. De gemeenteraad moet daarna nog officieel besluiten over de tijdelijke hal, de nieuwe accommodatie en wel of geen zwembad.

6 REACTIES

  1. We hebben in de gemeente Noordwijk een geweldig mooi nieuw zwembad , straks moet er in De Zilk ook nog een zwembad bij ,, zonde van al die centen!

    • Wil jij op de fiets, hartje winter, in de namiddag in het donker, je kind naar zwemles in Noordwijk brengen? Ik heb geen kleine kinderen meer, dus ben geen belanghebbende, maar heb meelij met al die ouders die niet over een auto beschikken!

  2. Amsterdam heb ook een zwembad maar Amsterdam is Amsterdam en Noordwijk is Noordwijk. Dus noordwijkerhout gewoon een noordwijkerhouts zwembad

  3. De Nw Houter is het kind van de rekening al het geld gaat naar Nw aan Zee dus kijk met de nieuwe verkiezingen eens de andere kant op .Wat er nu zit niet meer kiezen mooie worden maar niks waar maken .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in