Toerisme en bollenteelt zwaar getroffen door coronacrisis

Foto EBDB

Bollenstreek – Het toerisme en de bollenteelt zijn sectoren die het zwaarst zijn getroffen door de coronacrisis. Dat blijkt uit het dinsdag door de Economic Board (EBDB) gepubliceerde vervolgrapport over de effecten van de coronacrisis op de Duin- en Bollenstreek.

Na een onrustig voorjaar zijn de bollenteelt, bollenhandel en sierteelt inmiddels in rustiger vaarwater gekomen. Het jaar 2020 zal een slecht omzetjaar worden, maar de sector als geheel blijft overeind. Voor het toerisme ziet het er somberder uit. Vooral de veerkracht van horecazaken wordt sterk beproefd. Het zo belangrijke voorjaar is geheel in het water gevallen. Het mooie zomerweer heeft weliswaar geleid tot een piek in de bezettingsgraad van hotels en vakantieparken, maar internationale vakantie- en congresgasten lieten en laten zich nauwelijks zien. Daardoor blijft een goed herstel voor het toerisme naar verwachting tot diep in 2021 uit.

Volgens EBDB-directeur Lars Flinkerbusch laat het rapport zien dat naast crisisherstel ook moet worden gewerkt aan een vernieuwing van de economische structuur in de streek. Daarvoor is een denktank van 250 ondernemers en streekgenoten gestart.

Het rapport is te vinden op https://coronacrisis.ebdb.nl/monitor/

4 REACTIES

  1. Hadden ze afgelopen zomer blijven hand haven en de teugels niet laten vieren voor de economie hadden we nu misschien niet weer in de ellende gezetten .Maar nee hoor kom maar naar Noordwijk het kon niet op je kon over de hoofden lopen .En dit is te danken aan de bestuurders van dit 7 sterren gemeente .Alle toeristen zijn naar huis en hier is het ROOD bedankt.

  2. Ik vind het heel erg voor de kleine bloemen telers .Die moeten ze helpen dat ze de winter weer door komen .En die grote jongens moeten maar een betje interen op hun vermogen .

  3. Ik lees nu de krant dat het zo goed gegaan is van de zomer dat schrijft de burgemeester ze is zeker van de zomer niet in Noordwijk geweest .Want we zitten nu met de gebakken peren .Goed gedaan hoor .Straks kunnen de bewoners van Jeroen weer binnen zitten .en waar blijft die fiets coach. ????

  4. Vooral elkaar de schuld geven i.p.v. de schatrijke elite die dit veroorzaakt. Er zijn amper doden en ook relatief weinig IC opnamen dus deze termen hoor je nu amper.. omdat er nu wél massaal wordt getest zijn er ook meer besmettingen..en dat woord hoor je de hele dag.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in