Sassenheim – Na een korte pauze in het wedstrijdprogramma vanwege de feestdagen, startte de competitie voor TOP weer met een thuiswedstrijd tegen DVO en dat is nummer 2 tegen de nummer 9 op de ranglijst. Een groot verschil in punten (12 tegen 2), maar tegen DVO heeft TOP/SolarCompleet het de laatste seizoenen lastig. Ook in deze wedstrijd duurde het tot een kwartier in de tweede helft voordat TOP het verschil wist te maken. DVO kon niet meer aanhaken en de winst viel uiteindelijk nog redelijk ruim uit: 28-21. Met deze winst kan TOP/SolarCompleet met veel vertrouwen zich gaan opmaken voor de Europacup in Barcelona. Van 11 tot 13 januari wordt daar het toernooi voor de landskampioenen gespeeld en TOP is daarin de titelverdediger en torenhoge favoriet.

Dat TOP het de laatste ontmoetingen lastig heeft tegen DVO blijkt wel uit de resultaten want met 1 punt verschil winnen en een gelijkspel in de laatste seconden in de vorige editie van de Korfbal League was winst vooraf geen zekerheid. DVO beschikt over een aantal uitstekende schutters en zaak was de scores te beperken. Dat lukte in de eerste fase van de wedstrijd onvoldoende en door het hoge schotpercentage lag het initiatief bij DVO. Bij TOP liep het zowel verdedigend als aanvallend niet zoals gewenst, werden er veel plaatsfouten gemaakt, was er te weinig rebound en waren de schoten niet zuiver. DVO kon zelfs uitlopen naar een drie punten voorsprong en dat was meer dan verdiend. Verder liet TOP het verschil niet oplopen en door mooie individuele acties werd de stand weer gelijkgetrokken: 10-10. Dit had redelijk wat kracht gekost en jammer was dat de volgende twee aanvallen gelijk weer doelpunten opleverden van DVO. Haast traditiegetrouw zorgde Celeste Split (6 goals) net voor rust weer voor de aansluiting waardoor de kleedkamers met een 13-14 stand werden opgezocht.

Het eerste doelpunt na rust was nog voor DVO, maar de twee volgende aanvallen van TOP leverden ook twee doelpunten op (Barbara Brouwer en Celeste Split) en de stand was weer gelijk. Hierna kantelde de wedstrijd in het voordeel van TOP. De aanvallen gingen beter lopen, verdedigend werd er een antwoord gevonden en het belangrijkste was dat de doelpunten makkelijker vielen. Fenna Jagtman nam de verdediging over op international Fleur Hoek en dat pakte goed uit. De 16-16 van Daniel Harmzen was een prachtige one-hander en iedereen voelde dat TOP de wedstrijd naar zich toe aan het trekken was. De 19-18 en 20-18 van Nick Pikaar waren de definitieve opmaat naar de overwinning. TOP liep vervolgens uit naar 21-18 met een goal van Jet Hendriks. Bij DVO vloeide de krachten langzaam weg en de fouten volgden elkaar snel op. Mick Snel kwam in zijn spel en tilde met twee mooie goals de voorsprong naar 28-20. Met nog 3 minuten te spelen kon TOP het zich veroorloven het publiek te vermaken. Prachtige combinaties, snel rondspel en mooie kansen leverden wel veel applaus maar geen doelpunten op. De laatste goal van de wedstrijd was voor DVO dat lang weerstand had geboden, maar het uiteindelijk niet kon bolwerken tegen het sterke collectief van TOP, eindstand 28-21.

Met dit resultaat nestelt de ploeg van Jan Niebeek zich stevig op de tweede plek, terwijl de zorgen voor DVO toenemen.

Vanwege de Europacup komende week ligt de competitie voor TOP een week stil. Op 20 januari wordt de competitie weer opgepakt met een uitwedstrijd tegen Blauw Wit.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in