De spelers voorafgaand aan de wedstrijd (foto: instagram @top_iaa_fresh).

Sassenheim – Het is TOP/IAA Fresh niet gelukt om 2022 winnend af te sluiten. De Sassenheimers stonden lang op voorsprong tegen Oost-Arnhem maar wisten dit niet over de streep te trekken: 26-23.

Het begin van de wedstrijd was slordig, waarbij beide ploegen na een schot direct de bal kwijt waren. TOP kwam twee keer op voorsprong, maar na een kwartier spelen stond de thuisploeg toch met 5-3 voor. Dit gat was echter alweer snel gedicht, waarna TOP vanaf 7-7 uit begon te lopen. Aan de hand van invaller Thimo Winter, die in acht minuten vier goals maakte, stonden de Sassenheimers bij rust maar liefst 8-12 voor.

Na rust leken de rood-witten het tempo door te trekken, toen ze snel naar 8-14 uitliepen. De bezoekers leken geen last te hebben van gemakszucht, ondanks dat Oost-Arnhem steeds wat dichter bij kwam. Het gat van twee doelpunten verschil werd lang gehouden, totdat de Arnhemmers op 19-20 kwamen. Acht minuten voor tijd was het moment dan daar: Noa Kapteyn scoorde de 20-20, waardoor de comeback van de thuisploeg compleet leek te zijn. Rick Verdouw zette vervolgens Oost-Arnhem met een strafworp op 21-20. TOP liet echter merken dat ze de moed niet opgaven, want Thijs van der Zaag zorgde er drie minuten voor tijd weer voor dat de Sassenheimers op een 22-23 voorsprong stonden. Echter bleek dit ook de laatste goal van de ploeg van Aad van Rijthoven. Oost-Arnhem speelde de slotfase een stuk beter uit en beloonde zichzelf door 26-23 te winnen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in