Sassenheim – De wedstrijd begon met een minuut stilte ter nagedachtenis aan een zeer gewaardeerd TOP-lid. Deze indrukwekkende stilte had invloed op de hele eerste helft, waarin TOP mat speelde en onder de indruk leek van de inzet en schotkracht van de tegenstander. TOP liep steeds achter de feiten aan en had verdedigend geen antwoord op de spitsen van KCC die goed werden aangespeeld. De ruststand was 11-12 in het voordeel van de gasten. Na rust stond een totaal ander TOP in het veld. Aan de hand van met name Mick Snel (10) en Celeste Split (7) kwam TOP gelijk en nam vervolgens langzaam het initiatief in de wedstrijd over. KCC gaf zich niet gemakkelijk gewonnen, maar de individuele kwaliteiten van TOP gaven de doorslag. Vanaf 18-18 was TOP de betere ploeg en liep in korte tijd uit naar 23-18. KCC sputterde nog wat tegen, maar kon een nederlaag niet meer voorkomen: eindstand 26-22.  Een zwaarbevochten overwinning, waarin TOP had laten zien over veerkracht te beschikken.

De eerste fase van de wedstrijd ging gelijk op tot 3-3, hierna nam KCC brutaal de voorsprong en liep uit naar 4-7. TOP had veel moeite met de spitsen van KCC die steeds weer werden gezocht en moeilijk waren te stoppen. Iedere keer als TOP weer iets dichterbij kwam, scoorde KCC. Het waren de dames van TOP die hun ploeg in de wedstrijd hielden met goals en verdiende strafworpen. Net voor rust scoorde KCC de 11-12 waarna de kleedkamers werden opgezocht. Opvallend was dat bij KCC alle goals door de heren waren gescoord, terwijl bij TOP de scores meer waren verdeeld.

Na rust een ander TOP in het veld. Er werd met meer inzet gespeeld, er werden betere keuzes gemaakt en er was meer rust in het spel. Ook verdedigend waren er wat aanpassingen gedaan. Het eerste schot van Mick Snel was gelijk raak en dit gaf de ploeg vertrouwen. Alhoewel KCC in de tegenaanval gelijk weer scoorde was al wel duidelijk dat TOP anders was gaan spelen. De 13-13 van Celeste Split werd gevolgd door een prachtige goal van KCC en ook de 14-16 en 16-18 waren nog in het voordeel van KCC. Het duo Jet Hendriks en Mick Snel was niet af te stoppen en zorgde voor de 18-18. Inmiddels was Thomas Tiggelman in het veld gekomen voor Paul Anholts en daardoor ging dat vak wat anders spelen. De 19-18 van Barbara Brouwer was de ommekeer want vanaf dat moment nam TOP het initiatief definitief over. De 20-18 was een prachtige one-hander van Nick Pikaar en de verdiende strafworp van Sanne Jousma werd benut. TOP speelde weer met lef en veel inzet en dat betaalde zich uit in mooie goals. De grootste voorsprong was de 23-18 door Celeste Split die daarmee alweer haar zesde goals noteerde. KCC sputterde nog wat tegen, maar kwam niet meer onder de druk van TOP uit. Daarbij bleek dat het lastig is als een ploeg voor de scores te veel afhankelijk is van 2 personenTOP speelde wedstrijd rustig uit en bij 26-22 floot de prima leidende scheidsrechter Luttink af.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in