Mick Snel in actie (foto: Rene van Dam)

Sassenheim – In de derde speelronde is TOP/LITTA tegen de eerste nederlaag aangelopen. In een weinig aantrekkelijke wedstrijd met weinig scores trok tegenstander DOS’46 uit Nijeveen geheel terecht aan het langste eind en zo waren de eerste verliespunten een feit. TOP speelde ongeïnspireerd en gaf een gretig en strijdvaardig DOS’46 de kans in de wedstrijd te komen. In de eerste helft kon een achterstand van 3-7 nog worden gerepareerd, maar met slechts 5 doelpunten in de tweede helft maakte de ploeg van trainers Leon Braunstahl en Bas Harland geen aanspraak op de overwinning. Met de topper tegen Fortuna op het programma komende week zijn er nog veel leerpunten.

Vooraf verwachtte coach Bas Harland een lastige wedstrijd met mooie duels. Bij TOP startte Frank Mostard op de bank en  begon Roos Verheugt wederom in de basis voor de geblesseerde Julia Schuiling. DOS’46 opende de score en TOP moest gelijk in de achtervolging. Er werd onzorgvuldig gespeeld en niet zuiver geschoten. Een achterstand van 3-7 kon nog wel worden gerepareerd en het was daarbij vooral Mick Snel, in de eerste helft al 5 x trefzeker, die TOP in de wedstrijd hield en met twee goals ervoor zorgde dat TOP toch met een voorsprong de rust in ging: 11-9. 

Na rust werd verwacht dat TOP erop en erover zou gaan, gezien de laatste fase voor rust. Niets was minder waar, DOS’46 gooide er een schepje bovenop en wist met een goede organisatie en geduld de stand weer gelijk te trekken. Jet Hendriks, op twee benen en Snel zorgden na bijna 8 minuten spelen weer voor een voorsprong. Invaller Frank Mostard deed waarvoor hij in het veld was gebracht, scoren en zo was de voorsprong voor het eerst drie doelpunten. Tot 15-12 had TOP nog alle kans om de wedstrijd naar de hand te zetten, maar dit werd verzuimd. DOS’46 putte hier moed uit en kroop dichterbij. Hierbij maakte een DOS’46 Mart Vrielink zijn debuut en een belangrijke aansluitingsgoal. TOP zakte ver onder de ondergrens, speelde slordig en was onzuiver in de passing. Verdedigend had de ploeg het nog wel op orde, maar het grootste manco was dat de vele kansen die wel werden gecreëerd niet werden benut. Irritatie sloop daardoor in de ploeg en dat kwam het spel niet ten goede. DOS’46 speelde ook niet groots, maar straalde wel uit te willen winnen en ging de duels vol aan. Lang hing de gelijkmaker in de lucht en toen deze bij 15-15 viel knakte TOP definitief. DOS’46 wist nog twee keer te scoren en TOP was niet meer bij machte de wedstrijd te kantelen. In de laatste seconden scoorde Celeste Split nog 16-17, maar het verlies was al een feit. DOS’46 had met durf en lef gespeeld en dat bleek deze wedstrijd voldoende voor de winst. 

Scores: Mick Snel (7), Celeste Split (3), Jet Hendriks (2), Barbara Brouwer (2), Tim Flokstra en Frank Mostard.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in