TOP-speler Nick Pikaar in actie (foto: instagram @top_iaa_fresh).

Sassenheim – TOP IAA Fresh is er opnieuw in geslaagd om te winnen in de Korfbal League 2. Lang leek het alsof de Sassenheimers de punten niet mee naar huis konden nemen, maar door een comeback werd er alsnog gewonnen: 19-21.

De thuisploeg startte wat sterker. Nadat de score in de openingsfase nog gelijk bleef, liepen de Dordrechters na het eerste kwartier uit naar 6-3. TOP kroop terug naar 6-5, maar zag DeetosSnel al vlug weer een gat slaan naar 10-6. De ruststand bedroeg 11-8. De thuisploeg creëerde simpelweg meer: in het eerste bedrijf schoten zij 28 keer, TOP loste maar 18 schoten.

Na rust weerden de Sassenheimers zich beter. Na tien minuten stond het 12-9. TOP zette de comeback in, want vijf minuten later was de score 12-13. De eerste voorsprong voor de ploeg van Aad van Rijthoven in de wedstrijd. Het laatste kwartier werd zenuwslopend. Beide ploegen scoorden om de beurt, waardoor de score met nog zes minuten te spelen op 17-17 stond. Vanaf dat moment sloeg TOP een gaatje naar 17-19, een voorsprong die ze niet meer uit handen zouden geven. De wedstrijd eindigde in 19-21.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in