Aanvoerster en Player of the Match Barbara Brouwer (Foto: René van Dam)

Sassenheim – TOP/LITTA lijkt de opgaande lijn te pakken te hebben. Vorige week werd koploper PKC het vuur aan de schenen gelegd met een nipt verlies, ook de nummer 2 DVO moest er afgelopen dinsdag aan geloven en moest een punt aan TOP laten. Daardoor heeft TOP nog kans om in de kampioenspoule te gaan spelen, maar dan moeten in ieder geval de laatste twee wedstrijden gewonnen worden, te beginnen met het nog puntloze Oost-Arnhem. TOP liet daar geen twijfel over bestaan. De ploeg van Marco Swikker en Timon Zuurmond zette een prima wedstrijd neer en had bij rust (8-15) de benodigde marge al te pakken. Na rust ging TOP rustig door met scoren en werd er ruim gewonnen met 13-27. Aangezien concurrent Groen Geel won van DOS’46 is de wedstrijd komende zaterdag tegen DOS’46 bepalend of TOP in de kampioens- of degradatiepoule de competitie voortzet. Een groot voordeel is dat TOP thuis speelt en er weer publiek bij aanwezig mag zijn.

De thuiswedstrijd tegen Oost-Arnhem was nog een zeer moeizame geweest. Pas in de tweede helft kon TOP toen het verschil maken. Hoe anders was dat deze wedstrijd. TOP heeft de stijgende lijn in het spel en ook in scoren te pakken en kan opdrachten en afspraken ook steeds beter uitvoeren. Vooral het verdedigende plan met veel druk op de ballijnen en uitverdedigen wierp de afgelopen wedstrijden zijn vruchten af. Daarnaast staat er meer en meer een echt team in het veld dat voor en met elkaar wil spelen. Tegen Oost Arnhem, dat deze competitie vaak één helft prima kan meekomen, was TOP vanaf minuut 1 heel scherp. Jimmy Swikker schakelde de topschutter van Oost Arnhem geheel uit en het verdedigende werk van zijn teamgenoten dwong Oost Arnhem tot te gehaaste schoten en plaatsfouten. Regelmatig verdween de bal over de zijlijn. Frank Mostard was een plaag voor Oost Arnhem met zijn vele onderscheppingen. TOP zat er vanaf het begin goed in en Mostard opende al snel de score. Oost Arnhem kwam gelijk en dat was de enige keer dat er een gelijke stand op het scorebord stond (1-1). Het spel lag in het begin regelmatig stil om wat kleine blessures bij TOP, maar gelukkig konden alle spelers weer door. Oost Arnhem kon TOP tot 5-7 enigszins in het vizier houden, daarna liep TOP snel uit. Swikker was lekker scherp en scoorde vanuit alle hoeken. De 6-13 van Milou Schuiling betekende dat alle basisspelers inmiddels op het scoreformulier stonden. Barbara Brouwer, die een uitstekende wedstrijd speelde, met alweer haar vierde goal en Maayke Brouwer met haar tweede bepaalden de ruststand op 8-15.

Na rust werd de wedstrijd binnen 5 minuten definitief beslist. Met een strafworp van Milou Schuiling, afstandsschoten van Barbara Brouwer (2) en Swikker (2) liep TOP uit naar 8-20. Daarna was er een hele korte opleving bij Oost Arnhem dat 3x op rij scoorde, maar voor de wedstrijd maakte dit niet veel meer uit. Er lukte te weinig bij Oost Arnhem en TOP speelde een heerlijke wedstrijd waarin heel veel wel lukte. TOP liet bij vlagen zien waar het toe in staat is als alles goed gaat. Stan Postma, die Thomas Tiggelman verving, kwam in het veld en maakte gelijk bij zijn eerste actie net als tegen DVO een mooie goal met 1 hand. Ook de 12-25 schoot hij binnen. Helaas moest hij daarna het veld weer verlaten met een lichte blessure. Zijn vervanger Thijs van der Zaag was gelijk trefzeker met zijn eerste schot. Nick Pikaar bepaalde de eindstand op een mooie en verdiende 13-27. Toen werd het afwachten of de wedstrijd van volgende week er nog toe doet en dat was gelukkig het geval. Groen Geel won en TOP weet wat het te doen staat tegen DOS’46 en dat is winnen. Een wedstrijd die gezien het spel en de inzet met vertrouwen geeft op een goed resultaat.

Scores: Jimmy Swikker (6), Barbara Brouwer (6), Nick Pikaar (3), Milou Schuiling (3), Frank Mostard (2), Stan Postma (2), Maayke Brouwer (2), Julia Schuiling, Thijs van der Zaag en Thomas Tiggelman

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in