Foto: René van Dam

Sassenheim – Ondanks dat zowel TOP/SolarCompleet als PKC/SWKGroep zich al hadden geplaatst voor de playoff’s stond er wel degelijk nog wat op het spel. Winst voor TOP betekende definitief de eerste plek en winst voor PKC in ieder geval de tweede plek die recht geeft op thuisvoordeel bij een eventuele derde wedstrijd in de playoff’s. Het werd 27-24 voor TOP.

TOP speelde zonder de geblesseerde Paul Anholts, op zijn plek speelde Thomas Tiggelman. De wedstrijd ging in het eerste kwartier gelijk op, maar bij 6-7 kon TOP niet doordrukken. PKC kwam weer langszij en scoorde bij 8-8 driemaal op rij. Na een ruststand van 14-12 kwam TOP nog één keer op 1 punt, daarna voerde PKC de boventoon. Voor de neutrale kijker was het een mooie wedstrijd om naar te kijken en waarin PKC de verdiende winnaar werd: 27-24. Met nog 1 speelronde is er voor TOP nog wat huiswerk te doen richting de playoff’s.

In een volgepakte sporthal in Papendrecht was veel publiek afgekomen op de confrontatie tussen de nummer 1 en 2. Beide teams al geplaatst, maar wel weer een mooi meetmoment voor de ploegen richting de playoff’s en (mogelijk) finale van de Korfbal League. Het vak met Jet Hendriks, Nick Pikaar, Frank Mostard en Barbara Brouwer speelde een prima wedstrijd, verdedigde vooral in de eerste helft heel sterk met veel “steals” van Nick Pikaar. Ook aanvallend speelde dit vak gemakkelijk en het schotpercentage lag hoog. Het probleem lag duidelijk bij het eerste aanvalsvak met Mick Snel, Thomas Tiggelman, Sanne Jousma en Celeste Split dat met name de reboundkracht en inbreng van Paul Anholts miste. De aanvallende druk kwam teveel bij Split van Mick te liggen en daar stelde PKC zich gaande de wedstrijd steeds beter op in. 

De wedstrijd startte wervelend, binnen 2 minuten met 4 aanvallen waren er al 4 goals te noteren, eerlijk verdeeld over beide ploegen. Na de sterke beginfase van PKC nam TOP vanaf 6-3 het initiatief over en scoorde 4 x op rij (Split 2x, Pikaar en Brouwer). Vooral de goal van Pikaar met 1 hand kort onder de korf was een prachtige. De voorsprong van 6-7 stond lang op het scorebord, maar het al genoemde vak kon maar niet de 6-8 scoren. De verdediging hield lang stand, maar teindelijk lukte het PKC om de 7-7 te maken. Jet Hendriks, die maar weinig pogingen nodig had, zette TOP voor rust nog 1 x op voorsprong. Daarna nam PKC de score over en met 3 goals op rij was het 11-8. Het was jammer dat er verdedigend af en toe teveel ruimte werd gegeven, want daarvan profiteerde PKC. Het werd zelfs 14-10, maar Split en Snel bepaalden de ruststand op 14-12. 

De tweede helft startte TOP met de aansluitingstreffer van Barbara Brouwer, maar te snel was er weer de tegengoal. TOP kwam niet onder de druk uit van PKC, dat met name doordat de dames in de tweede helft mee gingen scoren steeds op twee punten voorsprong kon blijven. Wouter de Koning kwam in de ploeg voor Thomas Tiggelman, maar deze wissel had helaas niet het gewenste effect. Het reboundoverwicht van PKC stelde de ploeg in staat keer op keer het schot te herhalen. TOP bleef knokken, maar er was ook de nodige irritatie over het feit dat het maar niet wilde lopen. Het was knap van TOP dat het ondanks dat de schade beperkt wist te houden tot 3 goals verschil, waarmee het onderlinge resultaat gelijk blijft (winst in thuiswedstrijd voor TOP met 28-25). Het werd uiteindelijk een verdiende overwinning voor PKC, dat hiermee vertrouwen tankt richting de Playoff’s. Voor TOP zullen er nog wat punten op de i moeten worden gezet. Om de eerste plek zeker te stellen zal er in ieder geval in de laatste competitieronde gewonnen moeten worden van Blauw Wit.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in